Wpis z mikrobloga

UWAGA KONKURS

Napiszcie w komentarzu pomysł na to, co można dać do tostów z opiekacza/grilla tak, żeby smakowały zajebiście. Osoba z najlepszym przepisem (ocena moja i plusujących) wygrywa kupon na aboutyou dający 20% (przy zakupie za minimum 200) na następne zakupy.

Czas do jutra do godziny 20:00

#jedzzwykopem #jedzenie #modameska #modadamska #streetwear #rozdajo albo raczej #wygrywajo i #konkursajo #konkurs #przepisy
  • 15
@Krzysu: Ok, wiem o czym mówisz. Ja używałem tej w kulce ale odsączonej na ręczniku papierowym. Tej podsuszanej (w bloku/kostce/plastrach) używałem może ze dwa razy w życiu do pizzy, ale pewnie w toście też się sprawdzi. Swoją drogą jednej i drugiej się używa w pizzy w zależności od przepisu.
@Krzysu jedna kromkę chleba tostowego smarujesz lekko majonezem, drugą keczupem. W środek dajesz salami, ser żółty lub mozarelle (nie za dużo), czarne oliwki i posypujesz bazylia suszona. Składasz kanapki do kupy i przed opiekaniem w opiekaczu smarujesz tosty z dwóch stron (z góry i dołu) trochę masłem. Po zjedzeniu 2-3 tostow popijasz dobrym piwem. Tłuste i pyszne
@Krzysu: ser lazur, boczek, też raczej cienki plaster gruszki/moreli, a opcjonalnie odrobinę pokruszonych orzechów włoskich i jalapeno/lemon drop. Chociaż pytanie na ile dobrze się to zapiecze - te składniki zawinięte w boczku i przypieczone do jego lekkiej chrupkości, to jest totalny sztos do gorzkiego piwa. ʕʔ