Wpis z mikrobloga

@marcin_k: no może jakieś one słabe, nie zaprzeczam ale tak z boku ... to tylko krawężnik, a jakbyś na niego uważał to może i byś nie miał rozwalonej opony ;]

Chociaż sam osobiście zauważyłem że continentale szybko się ścierają :P chociaż te twoje mają dużo TPI więc są spoko
  • Odpowiedz
@KosmicznyPolityk: Krawężnik raczej nie, bo po mieście praktycznie nie jeżdżę, a jak już się jakiś trafi to bardzo uważam. Na pewno nie miałem ostatnio żadnego mocnego dobicia opony. Tydzień temu podjeżdżałem Karkonoską, a wiadomo jaki tam jest asfalt, więc może tam się to stało.

@piteerowsky: O to chodzi, że niektóre opony są bardziej wytrzymałe na rozcięcie a inne mniej. Tak jak napisałem wcześniej: może mam pecha, a może
  • Odpowiedz
@marcin_k: odkryłeś właśnie że w conti (no nie tylko tu, ale o tych jest temat) boczne ścianki są dość delikatne, co nie przeszkadza m.in. mi robić po ok 10kkm na komplecie. Szczęście albo pech ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@marcin_k: tez mam conti gp5000s i po 500km zauwazylem lekkie rozciecie boczne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Oczywiscie jezdze po miescie, ale na conti ultra sport 2 zrobilem ponad 2k km i nic takiego nie mialem.
  • Odpowiedz
@trace_error: na to wygląda, jak ktoś wcześniej zrobił parę tysięcy na 4000s2 bez kapcia nawet a po miesiącu na 5000 rozcina bok. Zawsze może być bardzo duży pech ale w necie podobne opinie się pojawiają.
  • Odpowiedz