Aktywne Wpisy

nalyia +16
Mirki i Mirabelki, co się wczoraj odwaliło, to ja nawet nie.
Słuchajcie tego. Umówiłam się z typem z tinder. Na zdjęciach wyglądał na takiego ogarniętego gościa, wiecie, koszula, uśmiech, w opisie coś o podróżach i dobrej kawie. No standard, ale pomyślałam, a co mi tam. Może tym razem nie będzie chciał gadać tylko o krypto albo o tym, że kobiety po 25. roku życia to już wrak człowieka.
Spotkanie w miłej, trochę hipsterskiej knajpce.
Słuchajcie tego. Umówiłam się z typem z tinder. Na zdjęciach wyglądał na takiego ogarniętego gościa, wiecie, koszula, uśmiech, w opisie coś o podróżach i dobrej kawie. No standard, ale pomyślałam, a co mi tam. Może tym razem nie będzie chciał gadać tylko o krypto albo o tym, że kobiety po 25. roku życia to już wrak człowieka.
Spotkanie w miłej, trochę hipsterskiej knajpce.

Wrrronika +3
Boicie sie AI, czy spicie jak dzieci?

- 13 zł 47 gr
- Kartą
- Kartą od 20 zł
- [wyciąga stówę]
- Nie będzie drobniej?
- Drobniej od 20 złotych
@kinlej: co to za zadupie?! Po drugie, to spisać sobie numer terminalu i zadzwonić do obsługi płatności, że odmówiono Ci płatności. To szybko im się znudzi kartka czy informacja, że płatność od 20 zł.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Ryonnen: i co by firma obsługująca płatności zrobiła? xD
@jakno: dyrektywa 2007/64/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 13 listopada 2007 r. w sprawie usług płatniczych w ramach rynku wewnętrznego zmieniająca dyrektywy: 97/7/WE, 2002/65/WE, 2005/60/WE i 2006/48/WE i uchylająca dyrektywę 97/5/WE.
Zgodnie z nią obowiązuje zakaz obciążania posiadaczy kart dodatkową opłatą i obowiązek akceptowania płatności kartą na dowolną kwotę transakcji.
Najprostsze co może zrobić firma zajmująca się terminalami,
Podsumując - wrzucajcie paragrafy, rozporządzenia a i tak nic z tego xD
Plus wystawcy kart płatniczych, też mają w regulaminie zapis, że odbiorca płatności nie można ustalać minimalnej kwoty płatności kartą.
Mam kilka sklepów, terminali dokładnie 8 więc wiem o czym pisze xD
źródło: comment_5Xd8gKMWcnNtUverUSgMrsold8HwXgON.jpg
Pobierz