Wpis z mikrobloga

Chcę kupić odkurzacz pionowy, żeby nie obijać się po mieszkaniu z typowym klocem na gumowej rurze, co jest cholernie niewygodne. Doradzi ktoś coś dobrego we względnie niskiej cenie? Myślałem żeby postawić granicę ceny na 500zł, ale jeżeli akurat będzie coś akurat mocno się wyróżniającego jakością za np 600zł albo 700zł to też wezmę pod uwagę.

Widziałem, że są też takie pionowe odkurzacze na kablach i zastanawiam się czy to nie jest lepsze rozwiązanie niż akumulator. W każdym razie dopuszczam obie opcje. Wiem, że kabel trochę mniej wygodny, ale sam fakt że tego kloca nie będę za sobą ciągnął będzie taką ulgą że mogę się skusić na kabel, jeżeli dzięki temu będzie dłużej służył i lepiej działał.

Wiem że to nie zastąpi całkowicie normalnego odkurzacza, taki też mam, ale w-----a on i nie chce się nim sprzątać, więc plan mam taki, żeby normalnie odkurzać taką wygodną rurką a raz na 2-4 tygodnie (wyjdzie w praniu) porządnie odkurzyć normalnym odkurzaczem o większej mocy.

#kiciochpyta #pytaniedoeksperta #rozowepaski #rozowypasek #pomocy #pytanie #pytaniedorozowychpaskow #agd #dom #sprzatanie #odkurzacz #rodzina
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dziki: Miałem elektryczną szczotkę z karchera za 2 stówy i byłem z niej nawet zadowolony, spełniała swoją funkcję w miarę zgodnie z oczekiwaniami, więc wydaje mi się, że odkurzacz za 500 stów powinien działać jeszcze lepiej. A chodzi o to, że szczotka nie zbierała przy brzegach ścian / mebli, do tego potrzebne jest zasysanie, dlatego zamiast szczotki, chcę kupić odkurzacz.

Ja nie chcę całkowicie zastąpić zwykłego odkurzacza, wiem że po
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@nielegalny_imigrant: mam bezprzewodowy Lucznik za 300 zł i zadowolona jestem bardzo - https://www.ceneo.pl/70596063 Przed zakupem zrobiłam research i pomacałam sprzęt w sklepach - ten wypadł najlepiej, do tego jest lekki, składa się i ma ledy, widać więc każdy okruszek.

Sprawdza się przy codziennym użytkowaniu i dwóch kotach. Do tego wyjmowany odkurzacz ręczny. Moc nie powala, ale usuwa nawet sierść z kanapy i nie wyobrażam sobie mieć teraz co innego. Sięgam
  • Odpowiedz
Żeby nie wydawać majątku lepiej isc w klasykę czyli workowe odkurzacze. A poza tym te klasyczne robia mam wrazenie duzo lepsza robote niz te automaty. Zerknij sobie w k-markcie. Od nich zamawialismy do domu kilka miesiecy temu workowy zilan i zamknęlismy sie w 200 zł Moc ssania ma 1200W To taki mały diabeł odkurzaczowy
  • Odpowiedz
  • 0
@nielegalny_imigrant: oooo nieeee :( był w media markt niedawno na wystawce (z jakiś miesiąc temu). Posprawdzaj normalnie w sklepach online, wydaje mi się, że w Neonet jest dostępny (na telefonie nie widzę żadnego komunikatu o braku magazynowym). No i jest jeszcze Allegro.
  • Odpowiedz
  • 1
@NieRozumiemIronii: Bardzo dobrze. Nadal jestem zadowolona i odkurzam nim codziennie. Widzę tez minusy, np. włosy wchodzą w kółka, ale to i tak trzeba regularnie czyścić przyssawkę.

Tylko byłam właśnie w marketach u mnie i rzeczywiście go nie ma. Nie wiem czemu. Widzialam za to podobne w w wyglądzie, cenie i w wykonaniu w MediaMarkt innych równie mniej znanych firm, ale nie wiem, jak wypadają w praktyce.
  • Odpowiedz
  • 0
@nielegalny_imigrant: a na jaką firmę próbowała Cię namówić?

No tak, akumulator trzyma tak 30 minut, u mnie na mieszkanie 50 mkw wystarcza, no i też ja odkurzaczem przelatuję codziennie newralgiczne miejsca typu łazienka, kuchnia i korytarz, nie potrzebuję więc go tak na porządne "raz" :)

Co mogę napisać, to używam go od czerwca i nie zauważyłam, żeby albo wolniej się ładował, czy też szybciej rozładowywał.

Mam nadzieję, że będzie Ci
  • Odpowiedz
@czar_Pekla: @czar_Pekla: dzięki za odpowiedzi, kupiłem tego Łucznika z allegro. Na moje potrzeby siła ssania jest wystarczająca, w swojej klasie wszystko spoko spasowane, na jednym ładowaniu odkurzam całość, nie ma stu końcówek tylko dwie najbardziej przydatne. Brakuje jedynie wskaźnika naładowania odkurzacza i mocowanie pojemnika na kurz wydaje się być delikatne.
  • Odpowiedz
  • 0
@NieRozumiemIronii: oo... Miło :) tak, zgadzam się, że szkoda, że nie ma wskaźnika naładowania, nawet mrygajace światełko, że bateria na wyczerpaniu jest byłoby wystarczające. Co mocowania pojemników, u mnie wszystko mocno trzyma, nic się nie obluzowalo czy pękło po tych kilku miesiącach.

Niech Ci służy!
  • Odpowiedz