Wpis z mikrobloga

Dzieeeń dobry Mirko!
Jak wiemy wszystko owinięte w boczek staje się 10x lepsze i nie inaczej jest w tym przypadku!
Mega proste i pyszne krążki cebulowe. Trochę zabawy jest z owijaniem ale szczerze, wolę to niż panierowanie.
Potrzebny jest surowy, wędzony boczek w cienkich plasterkach (ja wolę ten z biedronki, i tak wszystkie mają w składzie azotyny a w biedrze najtaniej), około 100g wystarczyło mi na krążki ze średniej wielkości cebuli (porcja ciut wieksza niż na zdjęciu), ale to zależy od wielkości cebuli i tego jak boczek będzie współpracował :)
Cebulę pokroić w plastry 0,5-1cm grubości, porozdzielać na pierścienie.
Każdy owinąć boczkiem i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Serwować z dowolnym sosem (sriracha majo fajnie podbije makro ale z keczupem też jest spoko!)

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw #mirkoprzepisy
c.....i - Dzieeeń dobry Mirko!
Jak wiemy wszystko owinięte w boczek staje się 10x lep...

źródło: comment_hYoR3KQexiFeiYYkIgPHep0Xc91o1UUg.jpg

Pobierz
  • 26