Wpis z mikrobloga

  • 1
#pierogi Nie mam kogo zapytać, więc liczę na Was, kumple i kumpele spod tagu #gotujzwykopem.

Czy jeśli dzisiaj zrobię sobie pierogi (ruskie i z jagodami) to mogę je położyć na blasze i np. zamknąć w piekarniku/przykryć szmatką/itp., a następnie jutro ugotować? Czy muszę je już dziś podgotować, albo coś innego wyczynić? Mam ochotę polepić, a nie chce mi się dzisiaj tego jeść... #kiciochpyta
  • 6
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Mirkosoft kurcze, no wlasnie nie chcialam mrozic, skoro na drugi dzien mam zjesc, poza tym nie mam miejsca na tyle w zamrazalce. :( jak ugotuje to mi sie wszystko poskleja...

Wychodzi, ze lepiej isc na browar :( :(
  • Odpowiedz
@izawoj: Nie no jak będziesz jeść jutro czy nawet pojutrze to absolutnie nie mroź. Miałem na myśli ze ugotowane pierogi mogą długo wytrzymać - nawet mrożenie. Skrop je olejem/oliwą i się nie posklejana tak bardzo.
  • Odpowiedz
@izawoj: zakryj je szczelnie, żeby nie wyschło ciasto. Nie wiem czy szmatka będzie dobra, czasem jak przykrywam ciasto na pizze i zostawiam na dłużej to obeschnie lekko
  • Odpowiedz