Wpis z mikrobloga

Dzieeeń dobry Mirko!

Serowe jalapeno poppers bombardowały mnie na instagramie od dawna, tylko musiałam sobie wyhodować papryczki.
W tym roku w końcu mi się udało :D

Na zdjęciu widzicie dwa rodzaje wykończenia tych papryczek - jeśli Wasze zapotrzebowanie kaloryczne jest mniejsze, lepszym wyborem będzie wysmażenie boczku na chrupiąco, pokruszenie go i posypanie nafaszerowanych papryczek. Ta wersja jest chyba nawet smaczniejsza :)
Jeśli kalorie Wam nie straszne to śmiało owijajcie każdą papryczkę plastrem boczku, tylko wtedy będziecie go potrzebować więcej niż 100g

Jalapeno poppers
10 papryczek jalapeno (200g)
100g serka kremowego
80g wyrazistego, żółtego sera
Pieprz, opcjonalnie zioła
100g wędzonego surowego boczku

Papryczki przekroić wzdłuż na pół, usunąć gniazda nasienne.
Serek kremowy wymieszać ze startym serem żółtym, przyprawić.
Faszerować papryczki mieszanką serową.
Każdą zawijać w boczek (zależnie od wielkości papryczek, będziecie potrzebować całego plastra lub wystarczy 1/2) lub w wersji mniej kalorycznej posypać chrupiącym boczkiem.
Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 15 minut

MAKRO: 1038kcal 42B 93T 7W

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw #mirkoprzepisy
c.....i - Dzieeeń dobry Mirko! 

Serowe jalapeno poppers bombardowały mnie na instagr...

źródło: comment_vH6OSMUAx8fWBGdlOJvUnGeARORuCFvr.jpg

Pobierz
  • 6
@darkdancerr: Pewnie zależy od papryczek. Mam na działce kilka różnych rodzajów (sam nie wiem jakie) ale podobne do siebie są i mają różną ostrość

@chixi: Serek kremowy to np. almette? Jaki wyrazisty żółty ser polecasz?