Aktywne Wpisy
malkontent +56
Skąd w kobietach tyle próżności? Jestem na wakacjach za granicą i co druga młoda juleczka strzela sobie focie w klimacie soft p---o albo jak do reklamy na roksie. Wydymają usta jak do loda, wypinają d--y i c---i. Co się stało z naszym społeczeństwem? Dlaczego młode kobiety czują potrzebę żeby zwracać na siebie uwagę dupą i cyckami? Czy kobiety zdają sobie sprawę, że same kreują się na obiekty seksualne? Jak traktować poważnie takie

arinkao +119
Placki ziemniaczane po bandycku - z gulaszem wieprzowym i borowikami, na górze pulpa paprykowa z rydzami, cebula dymka (ʘ‿ʘ)
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzzwykopem
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzzwykopem
źródło: 20250731_155407
Pobierz

Dobrze zebrane informacje o Rosji w jednym poście, łap plusa.
Ale Pekinowi taki stan rzeczy nie koniecznie musi pasować. Moskwa tłamsząc rozwój innych regionów powoduje, że na prowincji nie wyrośnie chińskim przedsiębiorcą żaden konkurent. Plus, Chiny zawsze mogą otrzymać jakieś przywileje handlowe czy
@arkan997: Wow. Kiedyś mi się wydawało, że to ja piszę ponadprzeciętnie długie i uźródłowione wpisy, ale do tego, co tu zrobiłeś, to się
Z pozycji okołorosyjskich świetne jest polecane przez dr Dębskiego z PISM Putin's Kleptocracy: Who Owns Russia? amerykańskiej politolożki Karen Dawisha, gdzie opisuje ona jak Putin i jego ekipa doszli do tak wielkich pieniędzy.
W obrazku jeden z najciekawszych i najbardziej jaskrawych fragmentów. Mam nadzieję, że w nie bardzo odległej przyszłości uda mi się powrzucać więcej.
@eoneon: @Walther00: @potezny_biskup: @zyjacy_w_ciekawych_czasach
źródło: comment_5yfQdtyGtl9CN8jqzGaTZ94uTUcCbmPv.jpg
Pobierzźródło: comment_S6P7KZNjWFy597oS9DOQsF9nQdnZFJyL.jpg
PobierzBardzo dziękuję za pochwałę, choć przyznam, że teraz mi trochę głupio, bo przedstawiony materiał źródłowy jest dopiero połową tego co jeszcze zamierzam przeczytać. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Sam pomysł wykopania tego na główną wydaje mi się jak najbardziej w porządku, ale zanim to nastąpi chciałbym zrobić jeszcze kilka mniejszych wpisów i dopiero całość wrzucić worka.
Poza przedstawionym tutaj wpisem o neofeudalizmie
źródło: comment_cfI9ewnCkkKGEoI1VE56EdBjWvEUXlNj.jpg
Pobierzhej @arkan997 bo brakuje Ciebie tu
Plusik leci, aczkolwiek w samym wpisie brakowało mi też opisu roli celebrytów w umacnianiu wizerunku Putina jako dobrego ojca narodu - większość rosyjskich gwiazd popu, rapu, aktorów itd. ma fotki na insta/fb czy innych portalach społecznościowych z Putinem oczywiście z opisami go wychwalającymi, a dodatkowo muzycy nierzadko nagrywają jakieś kawałki wychwalające Władimira i jego ekipę, np.:
@arkan997: generalnie nie kłócę się z tezą (Rosja to jedno z najbardziej zsekularyzowanych społeczeństw świata), ale niski odsetek wiernych na cotygodniowej liturgii jest akurat nie najlepsym wyznacznikiem, bo w prawosławiu nie ma takiego nacisku na uczestniczenie co tydzień. Z tego co pamiętam jest nakaz raz na 4 tygodnie.
Dużo ludzi
@arkan997: To nie do końca prawda, bo rejony, które posiadają surowce, takie jak Tatarstan, Jakucja, republika Komi, a także niektóre pomniejsze ośrodki powiązane z wydobyciem mają się całkiem dobrze. Dodatkowo, odchodzi się od ZSRR-owskiej polityki tworzenia ośrodków miejskich przy kombinatach wydobywczych (zamieniania łagrów w miasta) i po prostu jeździ się na kontrakt. Także nawet jak ktoś jest z
@arkan997: tylko czy rozpad Federacji nie jest jednym z większych zagrożeń dla Świata? Wojna domowa pomiędzy stronnictwami dysponującymi bronią jądrową, niekoniecznie związanymi jakimikolwiek "zewnętrznymi" ograniczeniami?