Aktywne Wpisy

atteint +98
ej, czaicie, że już jest jesień?
za 3 miesiące z hakiem będzie już nowy rok, mimo, że aktualny dopiero co się zaczął. dziwna sprawa.
za 3 miesiące z hakiem będzie już nowy rok, mimo, że aktualny dopiero co się zaczął. dziwna sprawa.

mango2018 +10
Do wyborców #konfederacja
1.Skoro chcecie całkowitego zakazu #aborcja , to gdy wasza kobieta zostanie zgwałcona to wychowacie i będziecie płacić na takie dziecko jak na swoje?
2.Jeżeli po jakimś czasie dojdzie do rozwodu, to czy będziecie płacić alimenty na takie dziecko, skoro nie będzie to wasze dziecko?
#polityka #bekazprawakow #bekazkonfederacji
1.Skoro chcecie całkowitego zakazu #aborcja , to gdy wasza kobieta zostanie zgwałcona to wychowacie i będziecie płacić na takie dziecko jak na swoje?
2.Jeżeli po jakimś czasie dojdzie do rozwodu, to czy będziecie płacić alimenty na takie dziecko, skoro nie będzie to wasze dziecko?
#polityka #bekazprawakow #bekazkonfederacji

Nie działał mi dźwięk - ok naprawiłem jakąś jedną komendą w terminalu.
Chciałem zrobić z tego router i w linuxach zawsze było to dziecinnie proste - utwórz połączenie wifi >hotspot i działa. Tutaj byłoby zbyt łatwo, jeśli mi nie działa?
Na laptopie z xubuntu hpLip od razu wiedział mi drukarkę laserjet 1000, a tu za cholerę jej nie widzi. Jakieś porady na te dwie zagwozdki?
Vpn utworzony przez menu sieci i plik konfiguracyjny protonMaila sprawia że w ogóle nie mam neta. Na raspbianie wszystko nawet działało przez openVPN wybór darmowego setera przez terminal
Masz tam network managera?
Przez co podłączasz drukarkę?
@robekk1978: ubuntu mate. Chodzili o porównanie
@NAGI: No niekoniecznie. Sprawdź poleceniem systemctl status NetworkManager. Jak będzie status na active to network manager.
Podaj wynik polecenia lsusb.
@NAGI: Psst, jak coś to o to chodziło. Co mi po wylistowaniu usb jak drukarki nie ma? xD
Pokaż jeszcze ustawienia jak hotspot ustawiasz. Po za tym acces point wifi można ustawić bez network managera jak coś. Po protsu nie będziesz miał wtedy zrobionego tego przez ładne menu a przez pliki konfiguracyjne.
addNew->wifi->modeHotspot->wlan0
Próbuję coś tam ikona w trayu zakręcić ale bez efektu. Po kliknięciu w ikonę niby jest powleczone, a jak dam rozłącz i próbowałbym jescze raz, to nie ma nowej sieci na liście, a w ustawieniach połączeń jest "never" przy "last connected"
@NAGI: Przy takich rzeczach się zagląda w logi.
Dsnmasq stąd też nie pomogło
https://askubuntu.com/questions/786490/not-able-to-create-hotspot-in-ubuntu-16-04