Wpis z mikrobloga

Gdyby allegro było normalnie działającym serwisem to tego typu aukcje powinny lecieć od razu po kilku zgłoszeniach a konto powinno łapać bana na ryj.

https://allegro.pl/oferta/pokemon-sapphire-version-jak-nowa-8561384571

Opis aukcji wykreowany w taki sposób aby zrobić z kupującego idiotę. Nawet stan przedmiotu określony jest specjalnie na "używany". Zdjęć też nasrane ale oczywiście, dosłownie tylko dwa pokazują kartridż i to jeszcze z takiej perspektywy, żeby nie było widać, że to chamska podróba.

Wrzucam dla przestrogi.

#niepopularnaopinia #allegro #nintendo #retro #retrogaming #januszebiznesu
Kryspin013 - Gdyby allegro było normalnie działającym serwisem to tego typu aukcje po...

źródło: comment_pzAuyHp8UPFzyGbOunrhvwoxqase0oHY.jpg

Pobierz
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

może i minuty xD ale tak czy siak :P jeśli to fake to bateria może być na tyle słaba, że usuwa save'y po wyłączeniu gry

@Avogadrus: Nom, napisałem wyżej. I zwłaszcza że oryginały w ogóle nie mają baterii.
  • Odpowiedz
przecież widać od razu, że to podróbka. Po cenie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@ryszarch: możesz wierzyć lub nie ale czasami w tej cenie idzie wyrwać oryginały. Po za tym ten kart nawet jako podróba nie jest mocno warty swojej ceny - przemnożysz cenę przez dwa i masz oryginał w którym ci się np nie z----e bateria.

• Odpowiedz
@Kryspin013: nie wiem, ja jestem wystarczająco głupi i kupiłem. Żeby się przekonać na własnej skórze, czego brakuje podróbce poza oczywistą obudową i pcb. Sejwy działały przez jakieś dwie pierwsze godziny gry. Potem się sypały.
  • Odpowiedz
Sejwy działały przez jakieś dwie pierwsze godziny gry. Potem się sypały.

@ryszarch: xD

Żeby się przekonać na własnej skórze

Odpuszczam jak kupowałeś pierwszy raz. Ale z drugiej strony jest od cholery opisów w necie. Wystarczyło rzucić okiem.
  • Odpowiedz
@ryszarch po prostu ma rację i to zwykła podoba z AliExpress typie. Trochę obeznania w temacie i sam byś do tego doszedł.

Sam trochę kolekcjonuje retro, znalezienie Pokemon Fire Red trochę mi zajęło. Ale w końcu mam, sprowadzone z Holandii przez eBaya w stanie prawie idealnym (oczywiście cały zestaw nie sam kart)
  • Odpowiedz
ej nie znam się na gembojach, ale z ciekawości o co tu chodzi? Co z jego, że kart podróba? Kart ma baterię?

@radziuxd: Tak

Sam trochę kolekcjonuje retro, znalezienie Pokemon Fire Red trochę mi zajęło. Ale w końcu mam, sprowadzone z Holandii przez eBaya w stanie prawie idealnym (oczywiście cały zestaw nie sam kart)

@Catalyst17: Ile dałeś?
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Te nowe podróbki nawet trzymają dobrze sejvy, bo mają jakiś flash od samsunga zdaje się. Ale za to próba wymiany/transferu z inną konsolą wypierdziela zapis w kosmos. Ale da się obejść, w inny sposób ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Dafuq? Jak niby nie mają, jak sam u siebie ją wymieniałem, a gra jest oryginalna na 100%, bo kupiona u nas w sklepie jeszcze w czasach obecności GBA na rynku.

@Vaerlin: Jebnąłem się w opisie. Miałem w głowie leafgreeny bo akurat przeglądałem na aukcji. Chciałem pisać: "oryginalnie, żadne pokemony na GBA nie mają baterii do podtrzymywania zapisu". Innymi słowy tam jest bateria jedynie do podtrzymywania zegara i dotyczy to tylko
  • Odpowiedz