Wpis z mikrobloga

Mirki, w związku z tym, że niedługo egzamin z teorii na #prawojazdy jestem w trakcie ostrej nauki. Przygotowuję się z aplikacji opartej o oficjalną bazę, ale pobrałem tę bazę na dysk i pomyślałem, że zrobię taką małą serię otagowaną jako #pytanianaprawko. Będę co jakiś czas wrzucał pytanie z ankietą i po upłynięciu 24 godzin wrzucał poprawną odpowiedź wraz z wyjaśnieniem. Tag przeznaczony zarówno dla uczących się, jak i dla doświadczonych kierowców którzy chcieliby sprawdzić swoją wiedzę z przepisów.

Pytania (z oryginalną pisownią) i odpowiedzi pochodzą z oficjalnej bazy, więc proszę nie najeżdżać na mnie jeśli odpowiedzi Wam nie będą odpowiadały ( ͡~ ͜ʖ ͡°). Wyjaśnienia staram się weryfikować z aplikacjami do nauki, jednak nie zawsze są wyczerpujące, więc mogę je uzupełniać.

Każde pytanie będzie zawierało:
- treść
- materiał multimedialny (obraz lub film), o ile dane pytanie taki materiał zawiera
Filmy będę starał się wrzucać na jakiś serwis streamingowy, obrazki będę po prostu dołączał do postów.
Po wrzuceniu odpowiedzi z oficjalnej bazy dołączę także identyfikator pytania oraz link do tejże.

Przejdźmy do zabawy!

Treść pytania: Kierujesz samochodem ciężarowym o dopuszczalnej masie całkowitej nie przekraczającej 3,5 tony. Czy w przedstawionej sytuacji wolno Ci wyprzedzić samochód osobowy?
TheRealMikz - Mirki, w związku z tym, że niedługo egzamin z teorii na #prawojazdy jes...

źródło: comment_yAmkX2ubSNe5gkEqjxPGxjA5cFdgUWuT.jpg

Pobierz

Pytanie w treści wpisu

• Tak 70.9% (61)
  • Nie 29.1% (25)

Oddanych głosów: 86

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TheRealMikz mam pytanie: z jakiej aplikacji się uczyłeś do teorii? Gratuluję zdania na maksa () mnie to czeka już za jakieś 1.5 miesiąca, ale zdecydowanie bardziej się boje praktyki xD
  • Odpowiedz
mam pytanie: z jakiej aplikacji się uczyłeś do teorii?

@Jeloops: prawo jazdy 360, ale podobno zdamy.to też jest spoko. Do tej swojej serii jeszcze zacząłem czytać ustawy żeby robić opracowania, ale raczej nie jest to konieczne jak sobie bazę przerobisz z aplikacją.

Obie apki niestety płatne, ale drogie nie są, a naprawdę ułatwiają sprawę.

Dziękuję za gratulacje ( ͡° ͜ʖ ͡°) i Tobie życzę powodzenia! A
  • Odpowiedz