Wpis z mikrobloga

15 cali czy 17? Mam dylemat między Y540 17' a Y540 15'. Wiem, że każdy dobiera dla siebie i swoich potrzeb ale to mój 1 laptop i czy dobry to był wybór okaże się dopiero w przyszłości..
Niby nastawiłem się na większy - no bo to tylko raptem 2-3 cm, a rzadko zabierać go będę (prawie wcale), głównie biurko/stolik/łóżko. Ale udałem się do sklepów stacjonarnych pooglądać/porównać a tam prawie wszystkie to 15', większych albo nawet nie ma albo są ze 2 na wystawie. Te mniejsze wydają się takie bardziej kompaktowe, przy 17 widać jednak różnicę w rozmiarach jak stoją obok 15 (chociaż te co oglądałem miały 17' ale i tak były większe niż Y540 17')

W sklepach mówią, że głównie schodzą 15' (co widać po tym, co jest na wystawie) i, że mogę a to pod TV podłączyć, a to się przyzwyczaję.. I już sam nie wiem. Monitora nie mam/nie zamierzam dokupywać. Jestem ciekaw jakie przekątne Wy posiadacie i czy byście zamienili na większy/mniejszy.

#laptopy #laptop #cokupic #pytaniedoeksperta
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

rzadko zabierać go będę

@Pyndzel007: Też tak mówiłem i kupiłem 17 cali, teraz od czasu do czasu bym go chętnie gdzieś zabrał ale jak pomyślę, że mam go dźwigać to mi się odechciewa. Następnym zakupem będzie 14 lub 15 cali.
  • Odpowiedz