Jaki robot planetarny polecacie i dlaczego? Szukam Czegoś sensownego. Wstępne wymagania: misa powyżej 4l, fajnie jak by była maszynka do mielenia mięsa, minimum 700 wat, cena do 1000 chyba że warto będzie dopłacić do czegoś. Na co zwrócić uwagę przy zakupie? O co pytać? Za co warto zapłacić więcej? Są aktualnie jakieś sensowne promocje? Myślę o bosh lub kenwood. A może jakieś inne firmy?
@Krw1: kitchen aid just najlepszy, ale niestety droższy. I w przypadku kitchen aid nie patrz na ilość Watt bo on z 350W zjada Kenwooda z 1700W na śniadanie
@Krw1: w tej kwocie rozejrzyj się za Bosh mum z wybranymi przystawkami, u mnie bez problemu od trzech lat robi ciasta, ubija śmietanę, zagniata chleb, mieli mięso, wyciska sok i kroi w kostkę i blenduje XD
Kitchen aid tylko jako symbol statusu, no chyba że jesteś jutuberem, to musi być ;)
@m_silvus: Polecisz jaka konkretny model? Jest tyle wersji że nie wiadomo czym się różnią poza numerkami w nazwie w cenie. Na peperze widziałem komentarze że niektóre modele słabe bo mają napędy plastikowe. Ale czy jest coś co nie ma plastiku w tej cenie?
@Krw1: nie wiem jak z napędem ale nie brałbym niżej niż mum5. wejdź na stronę bosha i obejrzyj modele, główne różnice to zestaw przystawek bo mechanika w środku ta sama, a teraz widzę że wyszło dużo fajnych kolorów ;)
@m_silvus: Tak patrzę i zaczyna mi się podobać MUM58364. I jak zwykle budżet przekroczony. Ta końcówka do krojenia w kostkę wydaje się być fajną. Ale czy jest sens dopłacać
@Krw1: cube cutter? Ja uważam że się przydaje, jabłka do szarlotki, warzywa do sałatki czy zupy, ładnie to wygląda i szybciej niż ręcznie, szczególnie jak się większą ilość robi na raz ;)
@Krw1: dolna krawędź wylotu faktycznie jest na 6cm od blatu, bo wymaga odwrócenia ramienia z napędem w dół. Na początku było dziwnie, ale ogarnąłem że wystarczy postawić maszynkę na grubej desce i bez problemu da się podstawic nawet duża miskę
@AndroidAndrew: Tak jak najbardziej. Akcesoria na plus. Tarcza do frytek spisuje się dobrze tak samo krajalnica w kostkę. Jedynie co jak jest trochę twardsze ciasto to ten korpus się trochę unosi. Trochę to jest niepokojące. Ale ogólnie fajny sprzęt. Ciekawe jak jest z tym modelem z wybudowaną wagą. Tylko to już zupełnie inne pieniądze
Leciało w dół jak głupie, w pierwsze dni listopada. Kupiłem, i jestem 10% na minusie :p Dziś, i wczoraj, sytuacja się lekko ustabilizowała, cena krąży wokół 6,60€. Za 7 dni ogłaszają wyniki finansowe. #ubisoft #gielda
Na co zwrócić uwagę przy zakupie? O co pytać? Za co warto zapłacić więcej? Są aktualnie jakieś sensowne promocje? Myślę o bosh lub kenwood. A może jakieś inne firmy?
Tagi do zasięgu. #kuchnia #agd #gotujzwykopem #jedzenie
Kitchen aid tylko jako symbol statusu, no chyba że jesteś jutuberem, to musi być ;)
źródło: comment_4ZrbjSZ2qMZUHQqg1PmsRTDnemZsx4jb.jpg
PobierzI jak ten robot spełnił oczekiwania?
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_1591640968QW199gBAMiQbUeNK3M1mBe.jpg
Pobierz