Wpis z mikrobloga

@ethics chleb tez żeby był dobry musi być na zakwasie, komukolwiek chce sie go jeszcze robić? A pewnie ze nie i żrą gówno z marketu ()
Różni ludzie, rozne podejście. Ale jest wiele zwierzat które trzeba uprzednio przygotowac żeby były zjadliwe i tak już po prostu jest ()

I nie kilka dni, a dzień wcześniej, tak jak np. Schabowy w
@wcudzymslowiu: dokładnie tak, u mnie w okolicy jeden pan ma takie duże, kilkusetletnie stawy z eleganckim, nie zamulonym dnem, a do tego dużą wiedzę jak je hodować. Ryby dostają dobre jedzonko, a przed świętami (chyba miesiąc) są przenoszone do mniejszych stawów gdzie się jeszcze przefiltrują w czystej wodze. Najlepsze są takie nie za duże, bo te wielkie bardzo obrastają tłuszczem. Nawet nie pamiętam jakie to uczucie gdy karp wali błotem (
  • 135
Karpia wystarczy:
- tydzień wcześniej włożyć do czystej wody w wannie;
- po zabiciu moczyć całą noc w mleku;
- obłożyć cebula i zostawić w lodówce;
- złożyć ofiarę z dziewicy;
- przywołać demona z IX kręgu piekieł;
- pokonać demona z IX kręgu piekieł;
- użyć jego rogu do przyprawienia karpia;
- wspiąć się z nim na Mount Everest;
- opanierować w mące;
- usmażyć w oleju z rzepaku ręcznie zbieranego
chleb tez żeby był dobry musi być na zakwasie


@v1lk: nie musi XD Tak po prawdzie to trudniej zrobić dobre pieczywo na drożdżach niż na zakwasie.