Aktywne Wpisy

To_The_Moon +102
tomcio842 +22
Mirki i Mirabelki, proszę o chłodne spojrzenie z boku.
Kilka dni temu moje 2letnie dziecko zostało samo na placu zabaw w żłobku. Nie dowiedzieliśmy się o tym od placówki - tylko z posta w social media (grupa na fb), gdzie ktoś szukał rodzica dziecka aby powiedzieć o tej sytuacji. To było już po fakcie.
Na mój wniosek otrzymałem zapis z monitoringu. Co widać:
-dziecko chodzi samotnie po placu (kadr szeroki, brak personelu w pobliżu),
Kilka dni temu moje 2letnie dziecko zostało samo na placu zabaw w żłobku. Nie dowiedzieliśmy się o tym od placówki - tylko z posta w social media (grupa na fb), gdzie ktoś szukał rodzica dziecka aby powiedzieć o tej sytuacji. To było już po fakcie.
Na mój wniosek otrzymałem zapis z monitoringu. Co widać:
-dziecko chodzi samotnie po placu (kadr szeroki, brak personelu w pobliżu),
źródło: IMG_678322
Pobierz

![[ang] Samsung nagrodził nabywców smart-lodówek reklamami](https://wykop.pl/cdn/c3397993/c7d7a92f682bae53a60a6ce92aad87ed8e8042bd5036dc6ff9211bb2901e03a0,q80.jpg)

Tytuł: Chór zapomnianych głosów
Autor: Remigiusz Mróz
Gatunek: SF, Akcja
★★★★★★★★☆☆
Do księgarni wybrałem się po zupełnie inną pozycję ale jako miłośnika gatunku SF moją uwagę przykuła okładka jak i sam autor, który znany jest (dla mnie) głównie z serii o Chyłce. Do tej pory jedyną książkę Mroza jaką udało mi się przeczytać była Czarna Madonna w której występują pewne elementy powiedzmy, że fantastyki i całkiem zręcznie się z nimi uporał, więc czemu by mu nie dać szansy gdy znajdziemy się w przestrzeni kosmicznej - to była pierwsza myśl. A teraz do sedna. Na szybko sprawdziłem opinie w internecie i to właśnie jeden z mniej przychylnych głosów mówiący, że od początku spotykamy się z krwawą rzezią mnie przekonał. Prawdziwy koneser gatunku może się trochę zawieść bo jest w niej prawie wszystko, czasem ma się wrażenie, że są to urywki z popularnych czy kultowych już filmów SF ale chyba ten gatunek tak już ma.Dzięki temu na pewno dużo się dzieje i akcja w szybkim tempie przenosi nas w nowe miejsca.
Książka wydana w 2014 roku czyli na początku kariery Mroza. Teraz wyszła wersja poprawiona. W posłowiu zawarta jest informacja, że gotowy jest już drugi tom, który na pewno wpadnie również w moje ręce.
#bookmeter
źródło: comment_TRiequmo2jwg9dAgdCvPvOXCprJIlhGQ.jpg
Pobierz