Wpis z mikrobloga

O hui Miruny, chyba i mnie ten legendarny scammer próbuje dopaść XD

Odpisać mu coś dalej i czekać na rozwój sytuacji czy raczej nie ma sensu ryzykować i wdawać się w dyskusję? A może da się takiego typolca zgłosić do OLX żeby go sprawdzili?

Przy okazji, może ktoś jest zainteresowany kupnem telefonu XD dla Mirasów zejdę z ceny jakoś bardziej ( ͜͡ʖ ͡€)

https://www.olx.pl/oferta/samsung-galaxy-note-8-zloty-64gb-idealny-CID99-IDDrTWS.html

#olx #oszukujo #telefony
Homnadren - O hui Miruny, chyba i mnie ten legendarny scammer próbuje dopaść XD 

Odp...

źródło: comment_1580814285Nk4ZSCtKRgtrmHlrhbFi22.jpg

Pobierz
  • 75
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 147
@Rst00: Hmm, czytałem o takiej metodzie scammerów, ze później prześle mi fejkowe potwierdzenie przelewu i będzie naciskał na wysyłkę + ta ostatnia wiadomość brzmi mocno translatorowo
  • Odpowiedz
  • 1
@trll: Też tak czuję, ale ciekaw jestem jak będzie wyglądało potwierdzenie transakcji i jak bardzo scamowe będzie. A jak to jakiś Western Union to już w ogóle XD
  • Odpowiedz
@Homnadren: no to teraz jasne, ale są różne przypadki i samo podanie numeru konta nic nie da. Byle nie podawać prawdziwego maila/numeru telefonu ani żadnych prawdziwych danych - po samym numerze konta przelew zawsze dojdzie.
  • Odpowiedz