Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SSDH: tak, box ma jakies 55cm x 55cm, pojedynczy moduł LED starczył im na pierwszy miesiąc ale rośliny przestają mi się obecnie mieścić w boxie więc muszę wymyślić jakąś alternatywę. Chciałem rozdać ponad połowę roślin ale ze względu na epidemie znajomi i rodzina która miała ode mnie dostać rośliny nie są w stanie przyjechać. Rozważam zbudowanie nowego boxa ale chyba muszę dogadać to z różową pierw bo ona nie jest
  • Odpowiedz
@Borgon: po pierwszym akapicie mysl - typowa rozowa.. trzeba wywalic rozowa a nie rosliny ale po drugim akapicie wnioskuje ze chyba lekko z Toba nie ma xD
  • Odpowiedz
@SSDH: Aktualnie nie ma zadnej rozsadnej alternatywy do chinskiego klonu HLG QB288v2... chociaz tak na prawde nie wiadomo kto kogo kopiuje... 220lm/wat i sensowne spektrum do uprawy roslin, bez duzych strat na zielona czesc widma. Diody lm301b/h jako jedyne w specyfikacji podaja PAR/PFD, czyli to co potrzeba zeby wyliczyc swiatlo dla roslin. Chcesz zaufanego sprzedawce z alibaby, ewentualnie drozszy reseller z aliexpress to daj znac.
Ewentualnie mozna to doswietlic kilkoma XPE-2
  • Odpowiedz
@Borgon: Na alibabie R2T Electronic jest chyba najpowazniejszym producentem (nie resellerem), robia swoje boardy QB288 na diodach lm301b/h, tez w wersjach z dodatkowymi diodami Cree XPE/XPE-2 PhotoRed 660nm i XPE Far Red 730nm czy UV, do tego pelna specyfikacja i spektogram kazdej pozycji. No i swoje PCB, ktore od konkurencji odroznia dwa razy lepsza przewodnosc cieplna. Wyglada na to, ze HLG sprzedaje ich produkty ze swoim logo. Jest tez KingBrite
  • Odpowiedz
@Borgon: nie znam, ale jak widzialem cos w PL to z marżą 300%, jak potrzebujesz sztuke czy dwie to kup board z aliexpress na paczkomat najlepiej na tym wyjdziesz, sztuka jakies 40USD, kawalek blachy alu 4-5mm w polsce tylko zwroc uwage na stop alu i zasilacz tak samo.
  • Odpowiedz
@FalseIdeas: @Borgon: gdybyscie zamawiali cos w rozsadnych pieniadzach to pamietajcie o mnie plis ( ͡° ͜ʖ ͡°) na alibabie zwykle trzeba zamowic minimum kilka sztuk. Ja chce tylko papryki i kilka rodzai bazylii + jakies rzeczy ktoych nie ma w sklepie np okra wiec nie chce wydawac 200$ :/
  • Odpowiedz
@SSDH: oni tam maja sam panel za jakies 43 USD, do tego trzeba jeszcze kupic zasilacz i radiator, ten drugi to z blachy aluminiowej mozna zrobic zeby obciac koszty tylko trzeba troche powiercic i okablowac, a zasilacz w sklepie chociaz te tanie nie sa i bedzie kosztowal drugie tyle. Nie mowie ze najtansze rozwiazanie ale na pewno wydajne bo jeden mozesz krecic do 140W i wyciagnac prawie 25000 lm z
  • Odpowiedz