Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jeśli by ktoś był zainteresowany, o jakim muzeum mówię - Tallahassee Automobile Museum na Florydzie. Kilka innych zdjęć tych pojazdów batmana: click

@damw: Zapisuję sobie na przyszłość. ( ͡° ͜ʖ ͡°) W USA jest nawiasem mówiąc sporo takich miejsc, a najbardziej niesamowitym są obie stałe wystawy Smithsonians - Air and Space museum. Część w budynku przy National Mall i druga część pod lotniskiem Dulles gdzie są
  • Odpowiedz
Zapisuję sobie na przyszłość. ( ͡° ͜ʖ ͡°) W USA jest nawiasem mówiąc sporo takich miejsc

@motaboy: no na pewno jest. Ponad 300 mln mieszkańców, najbogatszy (albo drugi - nie wiem czy już ich chińczycy dogonili) kraj na świecie, więc takie perełki tam na 100% występują w dużej ilości :) W każdym razie polecam. Gdyby tylko te bilety nie były takie drogie (
  • Odpowiedz
@damw: Ja miałem taką refleksję jak sobie to zwiedzałem, że historia USA to już praktycznie historia znanego nam (i naszego) świata cywilizacji zachodniej. Wszystko co znamy, lubimy i kochamy wyszło z USA. Owszem, często powstawało w umysłach ludzi innych narodowości, ale to jednak ten kraj jest historią i kołem zamachowym "naszego" współczesnego świata.

Druga uwaga i ciekawostka - wszystkie muzea Smithsonians są darmowe - nie płaci się za wstęp. Pod
  • Odpowiedz
Wszystko? typowo amerykanocentryczny punkt widzenia.

@xionze: Tak. Wszystko. I osobiście uważam tego typu rozważania o "złej hameryce" za bezprzedmiotowo małostkowe i nacechowane bezpodstawną wyższością.

USA, a może i Ameryka szerzej, bo Kanada też się tu "łapie" to dziecko Europy i kultury zachodniej, które poradziło sobie znacznie lepiej niż jego rodzice. Na tyle lepiej, że rodzicom wielokrotnie potrafiło pomóc w potrzebie. I jeśli trzymać się nadal porównań rodzinnych, to jest to
  • Odpowiedz
myślę kupić ale 1 tys wydać na klocki..

@gienon: dało się już kupić za 802 w empiku np. Ostatnio na promce za 860 był w al.to. Moim zdaniem za jakiś czas da się go kupić za 700-750
  • Odpowiedz
posiadasz kupiłeś?

@gienon: jesli pytasz, czy kupiłem ten zestaw - to tak. Masz zdjęcie mojego egzemplarza w 1 komentarzu. Dokładnie ta sama ściana (oraz stół), co w kilkudziesięciu innych, wcześniejszych zestawach co pokazywałem :)
  • Odpowiedz
ty weź je lepiej zacznij składać.. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@przekliniak: przecież już kilka złożyłem i nawet wrzucałem zdjęcia. Kolejne są już w drodze :)
  • Odpowiedz
może mu chodziło o coś w stylu "ciężkie czasy, składaj pieniędze" xd

@stresS: raczej mu o to nie chodziło ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@przekliniak co mam składać? Zestawy czy pieniądze?
  • Odpowiedz