#linux Ktoś umie w udev? Dodałem regułę co odpala skrypt w bashu Skrypt sam z siebie działa nie ważne czy go wołam z mojego konta czy roota Jednak gdy uruchomienie z udev to przy podłączonym telefonie skrypt się podnosi w losowych odstępach. Rzuca pierwsza linię logu i nie robi zupełnie nic
@wytrzzeszcz: jak nikt do 20 ci nie pomoże, to wołaj.
Jakoś na Androidzie nie mam żadnego sensownego edytora aby podejrzeć pliki :/, a i tak za chwilę wychodzę.
Dziwi to że skrypt odpala się w losowych odstępach. Odpal udevadm monitor i podłącz telefon. Zerknij czy tel nie pojawia się i znika, bo ja tak miałem przez słaby kabelek - co też zjadło mi trochę czasu
@wytrzzeszcz: jak nie zapomnę i starczy mi dzisiaj czasu to przetestuję takie cos: Udev odpala skrypt sh który w pętli co 1 sek zapisze do loga aktualna data i godzinę, a po 60 wykonaniach pętli zakończy działanie. Zobaczę jak długo będzie się wykonywało.
"znajomy" z facebooka - pamiętasz jak tydzień temu miałeś katar i dałem ci chusteczkę? kiedy mi za nią oddasz?
prawdziwy przyjaciel - jesteś sparaliżowany i możesz ruszać tylko powieką? spoko stary, najważniejsze żebyś bawił się z nami, już wysyłam po ciebie helikopter
Ktoś umie w udev?
Dodałem regułę co odpala skrypt w bashu
Skrypt sam z siebie działa nie ważne czy go wołam z mojego konta czy roota
Jednak gdy uruchomienie z udev to przy podłączonym telefonie skrypt się podnosi w losowych odstępach. Rzuca pierwsza linię logu i nie robi zupełnie nic
I teraz nie wiem jak to naprawić
http://ratslab.xyz/scripts/phone_backup/
Pliki chyba dobrze nazwane
Log to /var/log/android
Widać ręczne puszczenie skryptu
I oczekiwanie potem
Skrypt get_android.sh
Jakoś na Androidzie nie mam żadnego sensownego edytora aby podejrzeć pliki :/, a i tak za chwilę wychodzę.
Dziwi to że skrypt odpala się w losowych odstępach.
Odpal udevadm monitor i podłącz telefon. Zerknij czy tel nie pojawia się i znika, bo ja tak miałem przez słaby kabelek - co też zjadło mi trochę czasu
51-android.rules :
masz jakiś dziwny znak w lini 3 (a przynajmniej u mnie w gedit wysœietla jakiś
a próbowałem już z & w udev
z nohup w skrypcie pośrednim
jako serwis systemd
no ni chu chu
https://askubuntu.com/questions/804754/long-running-udev-script-on-ubuntu-16-04
udev nie może długo trwać
O tym to limicie czasu to nie wiedziałem. Dzięki.
Udev odpala skrypt sh który w pętli co 1 sek zapisze do loga aktualna data i godzinę, a po 60 wykonaniach pętli zakończy działanie. Zobaczę jak długo będzie się wykonywało.