Tangzhong: 40 g mąki pszennej 200ml mleka lub wody ( dałem tutaj 100 ml mleka i 100ml wody) Ciągle mieszając doprowadzić do uzyskania kleiku i odstawić do przestudzenia ( jeśli macie termometr to można kontrolować temp by kleik osiągnął 65 st)
@Tryggvason no właśnie pisałam komentarz przed przeczytaniem przepisu xD dopiero jak przeczytalam to zdałam sobie z tego sprawę xD ale to nic- I tak upiekę ( ͡º͜ʖ͡º)
@Tryggvason: jak dla mnie to te wszystkie azjatyckie wypieki są strasznie przereklamowane - jadlem sernik japonski i ani smaku ani tekstury, jedyne co tam nadawalo smak to cukier puder ktorym byl posypany. owszem, ladnie wygladaja ale co z tego?
@tomislawniepelka: sernik japoński tez mi nie smakował. Odnośnie metody thangzhong to nic innego jak nasza tzw zaparka, która to zwiększa sprężystość i trwałość wyrobów cukierniczych, wiec warto ja poznać :)
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzzwykopem #gzw #kuchcikmorski
źródło: comment_1591163755wexXR1mMLFqU8pGTuwtcy9.jpg
PobierzTangzhong:
40 g mąki pszennej
200ml mleka lub wody ( dałem tutaj 100 ml mleka i 100ml wody)
Ciągle mieszając doprowadzić do uzyskania kleiku i odstawić do przestudzenia ( jeśli macie termometr to można kontrolować temp by kleik osiągnął 65 st)
źródło: comment_1591163793xNfBzrRvs4CDC2OVATjfow.jpg
Pobierzźródło: comment_1591163811udiNLjPXu1GbvLGLbetsq3.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Słodkie pasuje do wytrawnego
źródło: comment_1591364045iv6uLSzMEl4H8h5RR1TRnm.jpg
Pobierzźródło: comment_1591472146HNU0hubOZFeFUXVdLQmAjM.jpg
Pobierz