Tangzhong: 40 g mąki pszennej 200ml mleka lub wody ( dałem tutaj 100 ml mleka i 100ml wody) Ciągle mieszając doprowadzić do uzyskania kleiku i odstawić do przestudzenia ( jeśli macie termometr to można kontrolować temp by kleik osiągnął 65 st)
@Tryggvason no właśnie pisałam komentarz przed przeczytaniem przepisu xD dopiero jak przeczytalam to zdałam sobie z tego sprawę xD ale to nic- I tak upiekę ( ͡º͜ʖ͡º)
@Tryggvason: jak dla mnie to te wszystkie azjatyckie wypieki są strasznie przereklamowane - jadlem sernik japonski i ani smaku ani tekstury, jedyne co tam nadawalo smak to cukier puder ktorym byl posypany. owszem, ladnie wygladaja ale co z tego?
@tomislawniepelka: sernik japoński tez mi nie smakował. Odnośnie metody thangzhong to nic innego jak nasza tzw zaparka, która to zwiększa sprężystość i trwałość wyrobów cukierniczych, wiec warto ja poznać :)
Dlaczego ludzie dziękują zatrzymującym się samochodom na pasach, przecież to nie jest żaden akt łaski tylko gdyby nie ten obowiązek wprowadzony ileś tam lat temu to byłby dalej dziki zachód jak był kiedyś
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzzwykopem #gzw #kuchcikmorski
źródło: comment_1591163755wexXR1mMLFqU8pGTuwtcy9.jpg
PobierzTangzhong:
40 g mąki pszennej
200ml mleka lub wody ( dałem tutaj 100 ml mleka i 100ml wody)
Ciągle mieszając doprowadzić do uzyskania kleiku i odstawić do przestudzenia ( jeśli macie termometr to można kontrolować temp by kleik osiągnął 65 st)
źródło: comment_1591163793xNfBzrRvs4CDC2OVATjfow.jpg
Pobierzźródło: comment_1591163811udiNLjPXu1GbvLGLbetsq3.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Słodkie pasuje do wytrawnego
źródło: comment_1591364045iv6uLSzMEl4H8h5RR1TRnm.jpg
Pobierzźródło: comment_1591472146HNU0hubOZFeFUXVdLQmAjM.jpg
Pobierz