Wpis z mikrobloga

Wołowina dojrzewająca z pieprzem.

Przytrzymałem ją miesiąc w odpowiednich warunkach i muszę wam powiedzieć, że niebo w gębie ( ͡º ͜ʖ͡º)

Skorzystalem z przepisu pana Praktyka.

Od siebie dodałem trochę papryki wędzonej i czosnku.

#kuchcikmorski #gotujzwykopem #jedzzwykopem #foodporn #bojowkawedliniarska #wedlinydomowe
Tryggvason - Wołowina dojrzewająca z pieprzem.

Przytrzymałem ją miesiąc w odpowiedni...

źródło: comment_1592227330vfAGPUfBQdJO3ycPJDkXlS.jpg

Pobierz
  • 16
@Kyuumeitai: @susi33: niestety narazie nie mam wędzarni, która jest moim marzeniem. Z tym wstępnym podsuszaniem to ciezka sprawa bo trzeba mieć w czym to zrobić ( ͡° ʖ̯ ͡°) Wstępnie podsuszylem tak, ze nagrzalem piekarnik do 50 st., wyłączyłem, odczekałem aż spadnie do 30 i cała noc siedziała w nim. Potem poszła już do właściwego suszenia.

@mielnik69: nie robilem jeszcze pastrami, ale przymierzam się do
@LadniePieknie: trzymałem u teścia w piwnicy, ale musiałem ja co pare dni wietrzyć i temp była ciut wyższa. Najlepsze warunki miałem na statku w chłodni do suchych artykułów, bo tam panuje temp do 10 stopni i jest ciągły przewiew od wentylatorów.