Wpis z mikrobloga

Dzisiaj odcinek z odznaczonej knajpy w Krakowie. Przewodnik Michelin przyznał krakowskiej ZaKładce "talerzyk Michelin" [nie mylić z gwiazdką] - co oznacza "fresh ingredients, carefully prepared: good meal.
W fabularyzowanej recenzji nawiązującej do Noża w wodzie Polańskiego [sama ZaKładka w środku na ścianach rozwiesiła plakaty i zdjęcia z filmów Romana, a "Nóż w wodzie" to jeden z ulubionych filmów szefa kuchni Rafała Targosza]
degustujemy:
"BEEF BUŁA" (na miniaturce) czyli rumsztyk wołowy, tatar z polędwicy, bułka maślana, majonez

oraz kolega Paweł (wege człowiek) wybrał opcję z kategorii PRZYSTAWKI, czyli "carpaccio z cukinii" z sorbetem z mango i pastą z awokado z pestkami granatu.

#krakow #jedzenie #foodporn #burger #gastronomia
ZarlokTV - Dzisiaj odcinek z odznaczonej knajpy w Krakowie. Przewodnik Michelin przyz...