Aktywne Wpisy

źródło: temp_file2187556436153685428
Pobierz
RnaJ +2
#zwiazki #psycholog #psychoterapia psychoterapeutka powiedziała mi, że sprawdzanie telefonu partnerki po tym jak mnie zdradziła (obiecała poprawę, mamy dziecko, wiem że frajer ze mnie) to to samo co jej zdrada, bo to też p-----c. Co sądzicie?

Tytuł: Elantris
Autor: Brandon Sanderson
Gatunek: Fantasy
Ocena: 8/10
...Elantris – gigantyczne, piękne, dosłownie promienne miasto, zamieszkałe przez dobrotliwe istoty, wykorzystujące swoje potężne zdolności magiczne, aby pomagać ludowi Arelonu. Każda z tych boskich istot była jednak kiedyś zwykłym człowiekiem, dopóki nie dotknęła jej tajemnicza, odmieniająca moc Shaod. A potem, dziesięć lat temu, magia zawiodła. Elantrianie stali się zniszczonymi, słabymi, podobnymi do trędowatych istotami, a sam Elantris okrył się mrokiem, brudem i popadł w ruinę. Nowa stolica Arelonu, Kae, przycupnęła w cieniu Elantris, a jej mieszkańcy starali się jak mogli, aby je ignorować...
Fabuła jest bardzo wciągająca, choć sama opowieść trochę za bardzo rozwleczona. Trudno jest zacząć przygodę z Elantris, ale po przebrnięciu przez pierwsze kilkadziesiąt stron, chce się ją czytać już do końca. Bohaterowie są bardzo wyraziści, choć jest ich chyba zbyt wielu, a ich imiona bardzo podobne do siebie, co w Audiobooku trochę się zlewa.
To moje kolejne udane podejście do Sandersona, niestety po raz kolejny trochę mi brakuje, żeby ocenić książkę na więcej niż 8/10, niby nie ma większych wad, ale też daleko jest to ksiązki idealnej.
Moja 88 książka w tym roku :)
Wpis dodano za pomocą strony: https://bookmeter.ct8.pl
#bookmeter
źródło: comment_1598420330ss16EcTHxTN1w5R8t9yPEa.jpg
Pobierz