Wpis z mikrobloga

że Niemcy mają dużo więcej wersji takich ogórków


@bidzej: Oj chyba coś mylisz!
Zgadzam się, że stoją regały całe pełne ze słojami z ogórkami ale prawie wszystkie to ogórki w occie. A to zupełnie coś innego niż ogórki kiszone.
Ogórki kiszone zazwyczaj mają tylko jednego rodzaju i trzeba je trochę poszukać.
Dlatego piszę "Salzgurken" albo "Salz-Dillgurken", wszystkie inne z regału to ogórki w occie.
Dlatego piszę "Salzgurken" albo "Salz-Dillgurken", wszystkie inne z regału to ogórki w occie.


@wycior_maly: no właśnie nie do końca. Korniszonów jest jeszcze więcej, ale przy i ogórków kiszonych też sporo.
@wycior_maly: tak, pojawia się nazwa Salz Dill Gurken. Po prostu te inne polskie i rosyjskie mi się ciągle mylą. Ale może warto wreszcie zrobić swoje, chociaż szczerze powiedziawszy dotychczas nie widziałem takich małych ogórków na sprzedaż.