Wpis z mikrobloga

@programistalvlhard: oni mają wszystko kompleksowo, mam u nich Skodę w leasingu, nawet ubezpieczenie jest przez nich, tzn. ubezpiecza towarzystwo, w tym momencie Allianz, wcześniej była Hestia, ale Skoda jest przedstawicielem i nawet jeśli bym się uparł i poszedł do jakiegoś towarzystwa ubezpieczeniowego sam, ubezpieczył auto, to za pozwolenie użycia takiego ubezpieczenia muszę dodatkowo zapłacić VW Leasing 300zł. Na szczęście ubezpieczenia też mają mega tanio, mocno poniżej tego co się rynkowo
  • Odpowiedz
@programistalvlhard: ze względu na to, że oprocentowanie w Audi przy perfect lease jest praktycznie zerowe (poniżej 1% w moim przypadku). Płacisz tak naprawdę tylko utratę wartości. Jedynym minusem jest brak zniżek w przypadku perfect lease, ale i tak wychodzi taniej niż u konkurencji
  • Odpowiedz
@programistalvlhard: ¯\_(ツ)_/¯ nie wpisuj, zapytaj w salonie. Nie wiem jak w VW ale w Skodzie to co jest online to sobie można między bajki włożyć, tam za przyjście do salonu dostaje się nie dorzeczne rabaty, mi dali 12k rabatu na aucie wartym katalogowo 72k, plus do tego założyli mi jakieś "konto flotowe" w ich systemie (taaa "flota" z jedną Skodą Rapid) to otworzyło kolejne opcje w systemie, itd. itp. i
  • Odpowiedz
@peterr767: Wiesz co moim takim dream to c300 coupe albo 430i coupe (ale stare nie bobrowe) ale patrzac na oferte leasingu audi gdzie przez 3 lata oszczedzam 25k (ktore moze pojsc np na ubezpieczneie ) to zaczynam mocno rozwazac a5 coupe :P MB wiem ze duzych rabatow nie daje ale bmw mozna 20-25% dostac.
  • Odpowiedz
@programistalvlhard: z tego co słyszałem, to w MB dostaniesz rabat jeśli przechodzisz od innej marki premium, inaczej nie ma co liczyć. BMW ma jakiś swój Comfort Lease, ale musiałbyś przeliczyć ile to wychodzi, i czy dostałbyś rabat przy tym finansowaniu.
  • Odpowiedz
@SpalaczBenzyny: używane auta też tracą dużo na wartości. Zobacz sobie ile kosztują takie 3 letnie Audi albo Mercedes i takie samo auto tylko że 6 letnie. Utrata wartości rzędu 40-50% to normalka plus nie masz gwarancji, plus jednak coś tam tego przebiegu jest nabite więc zaczną się pierwsze drobne usterki.
  • Odpowiedz