Wpis z mikrobloga

@Obruni: Nie no serio. Sam oglądałem ten odcinek z 2019 roku, dzisiaj patrzyłem z ciekawości, kto wygrał milion i mi ten gość wyskoczył XD
Ci bracia bliźniacy to jacyś totalni geniusze.
  • Odpowiedz
@JackMarston2: można by to racjonalnie wytłumaczyć. Pewnie częściowo geny, ale tez pewnie wychowywali się w środowisku, które ceniło wiedze i dało im możliwości, obaj mieli wiec szanse na rozwój, co nie zmienia sprawy, ze przypadek niesamowity.
  • Odpowiedz
@JackMarston2: właśnie, szczęście do pytań, kiedy oglądałem, to raczej wykładałem się na pytaniach typu "jak ma na imie siostra Halinki z serialu", albo "ile naciec ma bułka kajzerka"
  • Odpowiedz
@JackMarston2: @Obruni: nie i nie. Żeby mieć szeroką wiedzę z wielu tematów trzeba być zdyscyplinowanym i oczytanym, a nie geniuszem.
Następnie należy przekonać komisję że jest się wystarczająco ciekawą ozdobą żeby widz czuł emocje a nie zasnął przed telewizorem.

Geniusze nie marnują czasu na zakuwanie historii Sosnowca żeby zabłysnąć w milionerach, w ogóle nie muszą brać udziału w teleturniejach żeby mieć w kieszeni milion, a nawet kilkaset milionów.
  • Odpowiedz
@MilionoweMultikonto: aaa sorry, Ty piszesz kim innym, dlatego pisałem, ze określenie geniusz nie jest jednoznaczne. Savanci, których przytoczyłeś geniuszami raczej nie są, to bardziej ułomność, chyba, ze mamy na mysli Einsteina, czy Turninga im akurat savantyzm dal geniusz.
  • Odpowiedz