Wpis z mikrobloga

Polscy kierowcy to rak straszny.

Wiem ze na pewnym odcinku drogi jesst fotoradar ktory lapie wszystkie pasy z osobna. chwile wczesniej jest ograniczenie do 50. i uwaga awantura jest o to ze napisalam "co zlego jest w jezdzie 45km/h na ograniczeniu 50km/h."

Dla p0lakow ponizszy znak oznacza "JEDZ MINIMUM 50 BO INACZEJ JESTES ZAWALIDROGA I SIEDZ W DOMU A NIE ZA KOLKIEM". To mnie naprawde rozbraja xD

Ha tfu.

#polscykierowcy #polskiedrogi #prawojazdy
dorotka-wu - Polscy kierowcy to rak straszny.

Wiem ze na pewnym odcinku drogi jess...

źródło: comment_1607065053ubPE98a3EbcRvkkiZq8HgO.jpg

Pobierz
  • 174
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 605
@dorotka-wu znak oznacza ograniczenie do 50 km/h a wg polskiego prawa jeśli warunki pogodowe na to pozwalają mamy jechać z maksymalną dozwolone prędkością bo inaczej utrudniamy ruch co też jest wykroczeniem
  • Odpowiedz
co zlego jest w jezdzie 45km/h

@dorotka-wu: Nic złego o ile jedziesz prawym pasem.
U mnie jest fotoradar w miejscu, w którym jest ograniczenie do 70. Co robią mistrzowie kierownicy? Zwalniają do 50 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Ja jadę codziennie do pracy jedną drogą, o ile jak jest te 50- to jadę np 60.

@PiersiowkaPelnaZiol: no ja widzac ogarniczenie puszczam noge z gazu - zazwyczaj mam okolo 50 km/h przy fotoradarze - jezeli mam np 45 a jeszcze fotoradaru nie minelam to nie przyspieszam koniecznie do 50 lub wiecej :) przyspieszam w momencie kiedy wiem ze najdrozsze zdjecie mi nie grozi.
  • Odpowiedz
@ladzinsky: jak będziesz jechać 50, to ten sznur nadal będzie się za Tobą ciągnął. W przepisach nie ma zmuszania do jechania z dopuszczalną prędkością, więc

wg polskiego prawa jeśli warunki pogodowe na to pozwalają mamy jechać z maksymalną dozwolone prędkością

nie jest prawdą
  • Odpowiedz
@Nie_znany Dokładnie to samo miałem napisać, w przepisach nie ma dokładnej prędkości, nie ma że to np połowa prędkości dopuszczalnej, zresztą to i tak by nie miało sensu biorąc pod uwagę np oblodzenie. Zatem to czy ktoś utrudnia ruch czy nie, tak naprawdę zależy od humoru policjanta.
  • Odpowiedz
Kierowca musi jednak poruszać się z prędkością nieutrudniającą jazdy innym kierującym. Proszę bo bez cytatu widzę się nie obejdzie bo pan i władca dróg będzie jechał 40 i ****
@Nie_znany
  • Odpowiedz
@ladzinsky: co za bzdury piszesz XD.
Czyli na autostradzie mam jechać cały czas 140?
Jak będę chciał jechać 40 km/h przez wieś to będę jechać 40km/h, a jak ci się nie podoba to wyprzedź.
Pewnie jesteś kierowcą, który siedzi na zderzaku i mruga długimi jak ktoś jedzie wolniej niż taki król szosy.
  • Odpowiedz