Aktywne Wpisy
tcp-protocol +430
Tyle się ostatnio naczytałem nagonki na psiarzy, że aż pomyślałem sobie "kurde no nie, przesada". I wiecie co spotkało mojego syna dzisiaj podczas spaceru? Psiara z psieckiem u-----a mi syna bo ten śmiał bez słowa bez zaczepki mijać ją na rowerze na alejce w parku. Podczas próby zatrzymania i wytłumaczenia, że teraz proszę o dane, książeczkę szczepień po prostu sobie poszła i kazała jej nie zaczepiać i dać spokój. Na szczęście się
źródło: IMG-20251020-WA0003
Pobierz
bugzer +8
#gielda takiego boomu na inwstowanie nie widziałem jak żyje. Dosłownie każdy już inwestuje, wszędzie gadają o złocie, krypto, akcjach.Ulica sotoi w 12 godzinnych oklejkach zeby kupic fizyczna uncje. Nigdy w historii nie było tak, żeby ulica miałą rację i zarobiła.

#bitcoin #kryptowaluty #lokata #oszczedzanie
Jak bezpiecznie i tanio kupić któreś tam miejsce po przecinku bitcoina, potrzymać i w nie bliskiej przyszłości sprzedać?
Coś na zasadzie rachunku oszczędnościowego. Oczywiście nie na oszczędności życia, ale powiedzmy jedna wpłata 10k zł. I jak odpukać rozchoruję się na bidę to wypłacę też w złotówkach.
* w sensie prowizja od wpłaty, kupna, wypłaty, podatki, marże, opłaty manipulacyjne, nie wiem za co się płaci jeszcze
dlaczego gardzonej tutaj?
no i dlaczego bitbay? u mnie priorytet najwyższy to uczciwość i bezpieczeństwo, nie musi być
@RoyVice: https://www.wykop.pl/wpis/54464733/#comment-193358783
@RoyVice: pewnie o prowizje chodzi, bezpieczeństwo wg mnie wszędzie jest podobne u każda giełdę da się shakowac, co miało już miejsce. Dlatego kupujesz co masz kupić i przesyłasz szybko na portfel. Skoro chcesz na długo to portfel sprzętowy daje wg mnie większe bezpieczeństwo.
@RoyVice: bo jest w miarę tani, bez wodotrysków bo na kabelku USB ale spełnia funkcje
Nie potrzebujesz portfela sprzętowego. Portfel sprzętowy to wydatek 200 zł, gdzie elektronika tego urządzenia jest warta może z 25 zł. Reszta to
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@RoyVice: a to ja nic nie doradzam bo potem będą pretensje gdyby spadło ( ͡º ͜ʖ͡º)
revolut>ramp.network>trezor (na teraz wystarczy portfel samourai wallet lub mycelium na telefon)
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Dopóki się nie okaże, że któreś z tych przedsiębiorstw prowadzi Twój szwagier to choćby btc spadło -99% jesteśmy spoko
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@RoyVice: Nikt ci nie da gwarancji, ze btc za rok będzie droższy. Równie dobrze może wpaść za chwile po tym jak kupisz w trend spadkowy. Inwestowanie w btc to raczej na +5 lat.
Najtaniej jest na dużych giełdach, a duże giełdy to raczej euro niż pln. Jak masz
@RoyVice: poza tematem ale napiszę że popełniasz podstawowy błąd. Wchodzisz w coś mając bardzo wysokie oczekiwania i niewielki margines ryzyka. Uwierz mi że jak zobaczysz serię spadków to twój mózg podpowie ci najgorszy możliwy scenariusz i wyjdziesz z inwestycji że stratą nawet