Wpis z mikrobloga

@NatoshiSakamoto taki protip dla ciebie, im mniej ludzi wołasz tym mniej się ośmieszasz, normalnie, dostarcza wszystkie dane od wskazanego bloku przez portfel, we wcześniejszych blokach sprawdzane są tylko nagłówki w celu weryfikacji zgodności ciągłości blockchaina, dlatego może ci się wydawać że synchronizacja trwa kilka sekund bo jak stworzysz nowy portfel i połączysz się ze zdalnym węzłem to portfel ściąga tylko nagłówki bloków, dopiero skanuje outputy od numeru bloku w którym został
  • Odpowiedz
@NatoshiSakamoto nie chce mi się tego czytać, Monero nie udostępnia żadnych kluczy węzłowi zdalnemu, skanowanie outputów odbywa się po stronie klienta, czas trwania synchronizacji zależy od wskazanego bloku od jakiego portfel ma pobierać i skanować outputy, jeżeli tego nie rozumiesz to mi przykro i szczerze to nawet się nie dziwię że tego nie rozumiesz
  • Odpowiedz
@NatoshiSakamoto prędzej mojemu psu bym to wytłumaczył niż tobie, kompletnie nie wiesz jak działa komunikacja między portfelem Monero a węzłem zdalnym, Monero to nie Bitcoin, więc poczytaj sobie jak działa Monero w Internecie bo nie mam czasu na tłumaczenie ci podstaw których i tak nie rozumiesz
  • Odpowiedz
@NatoshiSakamoto: to ty pierwszy przez fervexa napisałeś że zdalne węzły potrzebują view key portfela żeby portfel mógł sprawdzić swoje outputy, co jest kompletną bzdurą i ci próbowałem to wytłumaczyć ale niestety nie jesteś na tyle inteligentny żeby to pojąć EOT
  • Odpowiedz