Wpis z mikrobloga

@13czarnychkotow: czy bylas kiedyś sądzona przed jehowym sądem? xD bo miałem dobrego kolegę z jehowej rodziny który ze mną walił piwka w krzakach za młodu i fajki też jarał i go potem sądzili xDDD
A teraz leży gdzieś zaćpany metamfetaminą ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@13czarnychkotow: a co do wpisu to chyba to jesy u jehowych standard, że miedzy sobą każdy udaje, że przestrzrga tych dziwnych zasad ale potem ucieka na święta czy sylwestra gdzieś do rodziny i udaje, że to picie, jedzenie i siedzenie ze sobą to tak bez okazji xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 59
@13czarnychkotow: tradycją było jak tate patrzył z nami na fajerwerki z 10. piętra i przy każdym fajnym wybuchu mówił "patrzcie, ile pieniędzy wyrzuconych w powietrze", żebyśmy się za bardzo nie zachwycały ❤️
  • Odpowiedz
tradycją było jak tate patrzył z nami na fajerwerki z 10. piętra i przy każdym fajnym wybuchu mówił "patrzcie, ile pieniędzy wyrzuconych w powietrze", żebyśmy się za bardzo nie zachwycały ❤️

@Theia: taaak, pamiętam ❤️

@Czachaaa:
  • Odpowiedz
@13czarnychkotow: a za co miałaś rozprawę? xD bo kumpla sprzedał jakiś inny typek w jego wieku który sam lepszy nie był xD Potem kumpla mama mnie poprosiła czy mógłbym przyjść do nich na chwilę i mnie wypytywała o kolegę a ja oczywiście wszystkiemu zaprzeczałem i mówiłem, że my nad tym jeziorem to ulotki jehowe czytaliśmy xD nie no zartuję, ale jak z nią gadałem to kłamałem jak z nut jak
  • Odpowiedz
@Czachaaa: za spróbowanie papierosa i wypicie piwa przed 18tką ¯\_(ツ)_/¯ Ale prawda, to zazwyczaj jest konspira jak jest się młodym i złamie jakąś zasadę :P Pech chciał, że zrobiłam to przy osobie, która się zmartwiła moim zachowaniem, poszła z tym do kogoś dorosłego, ten ktoś powiedział starszym, żeby mi "pomogli". "Pomoc" wyglądała tak, że 3 typa siedziało naprzeciwko mnie i wypytywało o każdy szczegół dotyczący tego wieczoru, a potem decydowało
  • Odpowiedz
@13czarnychkotow: mi się wydaje, że u jehowych jest mała grupa oszołomów ktorzy maja w tym jakis biznes, a reszta poprostu udaje przed innymi bo sie w---------i w bagno lub urodzili się w takiej rodzinie i nie potrafią od tego odejść chociaż w głębi wiedzą, że to jest p------e i łamią te wszystkie zasady tylko po kryjomu.
  • Odpowiedz
@Czachaaa: nie wydaje mi się. Jak są młodzi to tak, bo kto nie popełniał błędów za młodu. Ale zauważ, że braci w zborze możesz oszukać, ale boga nie, a tam dosyć mocno straszy się Armagedonem. Taka osoba pewnie ma sporo lęków z tym związanych, jeśli nie będzie się trzymać zasad. Poza tym co to za życie w ciągłym kłamstwie, gdzie musisz uważać na każdym kroku żeby się nie wydało i
  • Odpowiedz
@13czarnychkotow: mam pół rodziny 'jechowych' od strony jednego rodzica. Są tacy świeci że co chwila się zdradzają i usuwają ciążę po tych zdradach... Maskara... No i też potrafią zabalować, choć udają że nic nie świętują ()
  • Odpowiedz
@Czachaaa: może miałam jakieś 22 lata? Bardzo powoli odpływałam, przestałam wierzyć w boga, jeszcze czasem chodziłam na zebrania mimo że w to nie wierzyłam, aż w pewnym momencie przestałam w ogóle chodzić. Kontakt z rodziną to dosyć skomplikowany temat w moim przypadku, mamy mocno okrojone kontakty.
  • Odpowiedz