Wpis z mikrobloga

Korzystając z wolnej chwili przygotowałem arkusz z dostępnością i datami najbliższych dostaw najpopularniejszych rowerów i trenażerów na stronie decathlon.pl --> LINK DO ARKUSZA

Jako że sytuacja jest jaka jest i rowerów na magazynach brakuje a jak się już pojawią to najpopularniejsze modele i rozmiary rozchodzą się w nawet w kilka godzin. Arkusz powinien trochę ułatwić upolowanie roweru jeśli ktoś jest zdecydowany na zakup, daty pojawienia powinny zgadzać się w jakiś 80% przypadków (przez problemy z dostępnością części i transportem z Azji zdarzają się obsuwy)

Z mojej strony jak Mirek Mirkowi polecam nie zwlekać z zakupem rowerów jeśli już ktoś jest zdecydowany na konkretny model. Problemy z dostępnością będą w tym roku znacznie większe niż rok temu szczególnie jak zrobi się ciepło i wystartuje sezon.
Zapas modeli średnio-zaawansownych w Decathlon w tym roku w dużej mierze będzie zcentralizowany we Francuskich magazynach i cała pula rowerów będzie dostępna dla większości krajów UE jednocześnie, stąd ryzyko że jeśli sezon w Hiszpanii lub Francji wystartuje wcześniej to ichniejsi klienci wykupią większą część zapasu ¯_(ツ)_/¯
Z tą sytuacją powiązana jest prawdopodobne uśrednienie cen rowerów w innych krajach i zrównanie ich do jednego poziomu, co u nas będzie skutkowało podwyżkami (RC 520 u nas 3500, a we Francji 3850)(,)

W zależności od odbioru i zainteresowania będę starał się aktualizować i rozbudowywać arkusz na bieżąco

#rower
#decathlon #triban #wykoptribanclub #decathlon [Dodaje 2-gi raz bo poprzedni post spadł z rowerka]
Zabi96 - Korzystając z wolnej chwili przygotowałem arkusz z dostępnością i datami naj...

źródło: comment_1610721691lSNexzywtTqFJcMqfOfA0K.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zabi96: proszę mi nie podwyższać ceny RC520 zanim Różnowa się nie zdecyduje czy chce to, czy coś innego. Szkoda, że 520 nie ma koloru z 500 bo bym już zamawiał XD
  • Odpowiedz
@jszq: Arkusz będzie jeszcze rozbudowywany i uzupełniany, na razie wpisałem modele które najszybciej znikają i nie ma ich w sklepach stacjonarnych
@kuraku: RC 520 jst na stronie w damskiej wersji Link niestety w wyższej cenie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@kuraku: problem masz taki, że jak różowa chce ładny i odpowiedni, to będzie drogo. Jak ma być taniej i ładniej to będzie długo :).
  • Odpowiedz
@uysy: Tak, ale na nich nie zarabiam, to nasze wewnętrzne narzędzie i ma zmierzyć zainteresowanie tym projektem i na tej podstawie będę mógł określić czy zajmować się tym w trakcie pracy i w jakim zakresie. Bo w wolnym czasie po pracy nie będę poświęcał kilku godzin tygodniowo na monitorowanie i aktualizowanie listy ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@uysy: wczoraj pojawił się temat, który, jeśli wypali, to będę z zazdrościom patrzeć na rower Różowej( ͡° ͜ʖ ͡°) No, ale rzeczywiście trzeba chwilę poczekać.
  • Odpowiedz