Aktywne Wpisy

vorky +106
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

vieniasn +139
jakiś chłop porobiony taki że bardzo szybko stał mnie spytał czy nie mam papierosa i jak powiedziałem że nie palę to zrobił dwa jakby przysiady po czym wyjął fajki i mnie poczęstował
jakim cudem oni dożywają takiego sędziwego wieku około 40 lat
jakim cudem oni dożywają takiego sędziwego wieku około 40 lat

9:44 - 244.28$
9:45 - 232.6$ (volume 125255)
9:46 - 240.79$ (volume... 125984)
no i później od razu odlot do wyższej bazy
via https://www.reddit.com/r/GME/comments/m2ofz8/whats_going_to_happen_today_ddmy_thoughtstheory/
a liczby wzięte z marketwatch
#gme
Jeżeli na otwarciu dnia akcja wynosi x zł, to jeżeli w ciągu tego dnia uda się zrobić spadek >=10%, to wtedy właśnie striggerowany jest SSR - Short Shale Restriction. I zgodnie z tym co mi dziś wykopek napisał, to oznacza to, że shorty można sprzedawać tylko powyżej wartości rynkowej akcji.
Czyli wczoraj
1) Czyli dobrze rozumiem, że SSR się aktywowało dopiero dzisiaj? W sensie, SSR aktywuje się dzień PO spadku o -10%?
2) Czy nie jest czasem tak, że codziennie są spadki po 10% względem ceny otwarcia w jakimś momencie? Może się
1) wczoraj cena spadła o 10%(+++) około 18. Od 18:00 do końca dnia SSR było aktywowane i zostaje aktywne przez cały dzień następny
2) takie szaleństwo kursu jest raczej rzadkością w normalnej sytuacji, sytuacja z GME nie jest normalna
3) edit: oddaje głos ekspertom ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chyba i ja zrozumiałem te Wasze wywody. Chwała Wam za to Panowie! Dzięki za merytoryczną dyskusję ➕➕➕
@darvd29 Dobra, myślę, że skumałem, dzięki wielkie :D