Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kiedy znam motywację innych osób, rozumiem ich zachowania o wiele łatwiej jest mi do nich dotrzeć. Jest czas, że mówię im to co chcą usłyszeć i potrafię na tej podstawie osiągnąć jakieś korzyści.

@Garztam: Czytałem sporo o psychologii oraz kształtowaniu naszego umysłu i znam tą prawdę. Przykładów nie trzeba szukać daleko, bo są w branżach takich jak "wygrywanie garnków za 6 tysięcy", czy wróżeniu ludziom, którzy są w trudnej sytuacji i
  • Odpowiedz
@ExitMan:

Czytałem sporo o psychologii oraz kształtowaniu naszego umysłu i znam tą prawdę. Przykładów nie trzeba szukać daleko, bo są w branżach takich jak "wygrywanie garnków za 6 tysięcy", czy wróżeniu ludziom, którzy są w trudnej sytuacji i potrzebują dobrego słowa.

Tylko jakieś hamulce wewnętrzne powodują, że nie potrafiłbym w ten sposób wykorzystywać ludzi. Jeśli jakoś bym miał zarabiać na tym to tylko w taki sposób, żeby obie strony były zadowolone,
  • Odpowiedz
Jaki jest wtedy sens ujawniania ich? Skoro samemu nie można ich pokonać, a mogą tobie więcej krzywdy zrobić? Lepiej się trzymać z daleka i samemu na to nie pozwolić. Miałem pecha spotkać kilka takich osób i żyć z nimi. Nic przyjemnego, a próba ,,ratowania" osób postronnych mogłaby się dla mnie źle skończyć. Zwykle takie osoby się ogarną, ale wtedy jest albo za późno, albo manipulator nie ma żadnych korzyści już z tej
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ExitMan: Gorzej jak trafisz na kogoś mściwego ¯\(ツ)_/¯ jeden powie psy szczekają, karawana jedzie dalej. Drugi poświęci dużo środków by jak najbardziej ci dokuczyć, a wtedy to już jest uciążliwe.

Nic dodać nic ująć w temacie hamulców ¯\
(ツ)_/¯ mam to samo.
  • Odpowiedz
Gorzej jak trafisz na kogoś mściwego ¯_(ツ)/¯ jeden powie psy szczekają, karawana jedzie dalej. Drugi poświęci dużo środków by jak najbardziej ci dokuczyć, a wtedy to już jest uciążliwe.

@Garztam: Kwestia wyczucia sytuacji oraz znajomość manipulatora, osobiście tylko raz spotkałem się z takim mściwym zachowaniem, ale wtedy dostęp do informacji jakie zostawiamy w sieci był niezabezpieczony i dosłownie 15 minut zajęło mi znalezienie czegoś, co może manipulatora pogrążyć prawnie/społecznie.

Gość
  • Odpowiedz
Bezinteresowne pomaganie obcym w oczach manipulatora, to najgorsze frajestrwo, bo on takie zachowanie uważa za słabość, a nikt nie lubi słabych ludzi.

@ExitMan: Mądrze prawisz.
Wyczerpujesz temat, że nie mam do czego się odnieść xD bo wszystko już powiedziałeś.

Mam młodszego brata. A ty? Czemu pytasz?
  • Odpowiedz
@M_xxx: Terapia i zmiana myślenia, mordy ci nie zmieni, a tam to się liczy najbardziej. Tak jak mówiłem o #blackpill. Mają trochę racji, ale jak nie dasz rady mordą, to nadrobisz czymś innym, więc nie warto tindera próbwać. Są inne sposoby.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@M_xxx: nie wiem co jest twoim problemem ¯\_(ツ)_/¯ możesz wykorzystać inne mocne strony, albo stać się atrakcyjniejszy w inny sposób.
  • Odpowiedz