Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1442
@brakloginuf: Do akademika kiedyś z ziomkiem przemyciliśmy lodówkę marki Mińsk, taka 1,2 m wysokości. Miała taki pobór prądu, że po miesiącu cieć chodził po piętrze i szukał winowajcy...
  • Odpowiedz
zasada dzialania lodowki z 1970 jest identyczna jak z 2021.

@brakloginuf: co? Masz funkcje no-frost, brak freonu i inne bajery, to już wydłuża życia lodówki. Miałeś kiedyś NOWĄ lodówkę, taką nie najtańszą? Samsung stoi ósmy rok i działa, nigdy nawet nie trzeba było jej odmrażać
  • Odpowiedz
@kaszankaschabowa: nieprawda, problemy z nofrostem to jedna z najczestszych awarii lodowek z jaka klienci dzwonia. Robie kilka lodowek w tygodniu wiec wiem co mowie ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Lodowki to glownie problem z nofrostem, rozszczelniony uklad chlodzenia oraz uszkodzony zasilacz.
  • Odpowiedz
Do akademika kiedyś z ziomkiem przemyciliśmy lodówkę marki Mińsk, taka 1,2 m wysokości. Miała taki pobór prądu, że po miesiącu cieć chodził po piętrze i szukał winowajcy...

@ZimnyLech90: ta, a agregat w takich lodówkach w nocy odpalał jak czołg i nie raz mnie budził u babci XD
  • Odpowiedz
@brakloginuf: 2 lata temu przeprowadziłem się do nowego mieszkania w tym roku się zaczęło:
- lampa w piekarniku nie świeci (nigdy więcej Amici)
- pralka: gdyby nie to że to blok a podłoga jest żelbetowa to jestem pewien że by się przebiła piętro niżej
- materac na łóżku popękał (ale dłuższa gwarancja i przynajmniej uznali)
A to dopiero zapewne początek
  • Odpowiedz
@brakloginuf: to może zrób wpis z poradnikiem zakupowym. Co kupować, czego unikać. No chyba że wszystko jeden szajs jest. U mnie w domu Elektrolux trzyma 16 rok ale już mrugają wszystkie kontrolki na panelu. Cóż ważne że chłodzi.
  • Odpowiedz