Aktywne Wpisy

Kadet20 +197
Nie jestem pierwszy który to powie, ale no nie czaję fenomenu tej piosenkarki. Jest gwiazdą, niektóre jej piosenki nawet są spoko (ale nie te z radia bo są przeruchane do porzygu) i fajnie się ich słucha, ale żeby aż taaak?
Pytam serio, bez ofensywy, wielu się ze mną nie zgodzi i powie że pierdziele głupoty, ale takie moje odczucia.
Dla mnie jedna z wielu znanych piosenkarek, która robi znaną i popularną muzykę
Pytam serio, bez ofensywy, wielu się ze mną nie zgodzi i powie że pierdziele głupoty, ale takie moje odczucia.
Dla mnie jedna z wielu znanych piosenkarek, która robi znaną i popularną muzykę
źródło: z30066370AMP,Taylor-Swift-zapowiedziala-nowa-wersje-swojego-hit
Pobierz
kornel-mir +61
#przegryw Dzisiaj u klientki zjadłem obiad. Zapytała czy moja żona też tak gotuje? Odparłem ,że wcale tego nie robi bo jej nie mam. Ona na to jak to możliwe ,że nie mam żony. Że taki przystojny i rozgarnięty ,zapytała czy jestem gejem? XD Pomyślałem ,że gdyby wiedziała co mam w głowie to by nie zadawała głupich pytańXD Ogólnie propsowala mnie potem co chwilęXD Taka Grażyna po 40. Ale to nawet

Tytuł: Histeria
Autor: Izabela Janiszewska
Gatunek: kryminał
Ocena: ★★★★★☆☆☆☆☆
"Wrzask" czytało mi się dobrze, a przy tym nie czułem, żeby fabuła była zbyt prosta - intryga wiła się i wciągała. W przypadku "Histerii" łatwość lektury pozostała zachowana, jednak całość to banał bez większego polotu, w większości przewidywalny i przez to zwyczajnie nudny.
Bohaterowie w tej części są dużo bardziej płascy, płytcy. Fabuła jest miałka i zarysowana w dość nijaki, niezbyt wciągający sposób. Wiele przedstawionych wydarzeń jest naciąganych, wplatanych na siłę, szytych grubymi nićmi. Inne z kolei są trywialne, tak oczywiste, że zawodzą, nużą. Brak tu finezji, dłuższego zastanowienia nad możliwymi rozwiązaniami, polotu w snuciu każdego z wątków. Pojawiło się też kilka pseudomądrych truizmów, całkowicie zbędnych i budzących raczej rozbawienie niż zadumę.
Jeśli chodzi o plusy - relacja dwójki głównych bohaterów wydaje się autentyczna i interesująca, zdecydowanie mogłoby być jej więcej w książce. Osadzenie akcji na Ursynowie, którego ulice nie raz przemierzałem, sprawia, że wydarzenia przedstawione w powieści są mi bliższe, bardziej autentyczne. Całość jest napisana z lekkością, czyta się to dobrze i szybko, a zgrabnie urywane i przełączane wątki zachęcają do kontynuacji lektury.
Porównałbym spotkanie z "Histerią" do oglądania filmu czy serialu w telewizji, na który trafiło się przypadkiem. Nie budzi to za wiele emocji, nie pozostawia po sobie śladu w pamięci, ale w czasie wykonywania tej czynności przynosi jakąś przyjemność i dopóki czytelnik nie zastanawia się za mocno nad treścią oraz nie oczekuje nadzwyczajnych wrażeń, będzie całkiem w porządku.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #ksiazki #czytajzwykopem #kryminal #thriller
źródło: comment_1621283490DMeDm9d3Gv7oc8XGxmyhVC.jpg
Pobierz