Wpis z mikrobloga

@STM32_bujneo: Dzięki za update. Wiem, że nie każdy ma czas i siły, ale jeśli wystartujesz z pozwem cywilnym, to chylę czoła i trzymam kciuki. Mam nadzieje, że znajdziesz konkretnego adwokata, który ugra dla ciebie i siebie odpowiednią rekompensatę pieniężną za poniesiony wysiłek i stracony czas.
  • Odpowiedz
@STM32_bujneo: rzecznik, a już zwłaszcza wrocławski, niczego nie zdziała - mówię to jako osoba, która wiele razy reprezentowała przedsiębiorców w "sporach" z rzecznikiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

z tego co tutaj opisujesz, kiepsko to widzę w ewentualnym cywilu. te 8 dni przerwy, to mocny argument i gdybym był po ich stronie, trzymałbym się tego wszystkimi kończynami. jeśli nie udowodnisz ich sprawstwa co do uszkodzenia (a nie
  • Odpowiedz
@Karoleer: Jedyny sposób, który przychodzi mi do głowy to nagranie z monitoringu do którego z jakiegoś powodu nie otrzymałem wglądu do tej pory... Generalnie bardzo fajnie sobie to wymyślili. Na czas wymiany opon postronne osoby nie mogą przebywać na terenie warsztatu a jak odbierasz już auto to słyszysz: "to nie my, elo xD"
  • Odpowiedz
@STM32_bujneo: nagrania nie udostępnią, bo nie albo "bo już nie mają". tutaj dopatruje się Twojej szansy - jeśli sąd prawidłowo zastosowałby 233 § 2 kpc to być może mógłbyś to wygrać. niemniej, to ciężki temat.
  • Odpowiedz