Wpis z mikrobloga

Cześć Mircy elektryczno-rowerowi, chciałbym kupić pierwszego elektryka, szukałem po forach ale to się zrobiły wielkie marketingowe maszyny pod januszexy z modami. Jakie polecacie konstrukcje do 3k ? Szukałem po śmietnikach (czyt. Gearbest) i znalazłem takiego składaka, https://m.gearbest.com/electric-bikes/pp_3009682375398270.html?wid=2000001

( ta funkcja składania bardzo mi odpowiada, można w samochód wsadzić rower i po sprawie ) może jednak się mylę i lepiej zainwestować w jakiegoś lepsza trekkingowego, bo tego szukam, trekingowy składak z wspomaganiem elektryką. I ostatnie pytanie, czy jest jakaś możliwość rekuperacji w tych cudach ? ( Stromy zjazd ładowałby na nowo rower ).
Pozdrawiam
#ebike #rowerelektryczny #rowery #treking
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zbyssto: gearbest tani ale dużo elementów niewymienialnych. Jeżeli zamierzasz jeździć po 2 godziny to składak będzie niewygodny. Za 3k ciężko coś znaleźć porządnego. Rekuperacja to ściema i rower odzyskuje jedynie energię która jest w obwodzie a nie pobiera nową jak prądnica. Daje to znikomy zysk.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Gozdziu właśnie sprzedałem rower Kross sign ds2 już jakiś czas temu. I teraz myślę że to był błąd, chociaż miał za małą na mnie ramę.
  • Odpowiedz
@zbyssto: Wpisz na Ali bafang hub 500w i sobie wybierz. Sam ostatnio kupowałem za 1300 z wysyłką z PL, paczka szła 4 dni a złożenie trwało może dwie godziny. Jak się namyślisz to mogę podesłać na pw kontakt do ludzi co robią baterie w niezlej cenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz