Wpis z mikrobloga

Ktoś szuka wygodnego laptopa do pracy. Dość wydajny procesor, Ryzen 4600H. Bez dedykowanej grafiki, a ta zintegrowana dobrze sobie radzi, choćby zagrać w Settlersy 2 10lecie z 2006 :) CS też powinien udźwignąć.

Huawei Matebook 14 (PEPPER) - 3300 zł

Propocje 3:2 monitora są wygodne do pracy z tekstem, programowaniem. Rozdzielczość: 2160x1440. Ucięte QHD bo bokach (lub większe/wyższe FullHD, by nie było że ograniczają pole pracy czy coś, przez to)
W filmie poniżej testuje Overwatcha pod koniec.

Na https://pepper.pl/grupa/laptopy znajdziecie biedniejszą wersję 16:9 za podobną cenę, ale ma 16GB zamiast 8GB RAM.
Jeśli planujecie edycję zdjęć/wideo w 4K, to 8GB może być za mało.

Wiedźmina 3 na tym nie pogracie. Tutaj Benchmarki gier na samym dole. Jednak laptopy do grania w tej cenie są często średniej jakości wykonania, jak Acer Nitro 5 oraz Asus TUF Gaming. Ten tu Huaweii jest bardziej mobilny, i solidniejsza obudowa. Huawei Matebook 14 jest klasę wyżej niż Huawei Matebook D14.

#laptopy #programowanie #xkom #pepper
Wołam:

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A propo otwierania laptopa jedną ręką - oglądam teraz to wideo - że jest niemożliwe - można poluzować zawiasy trochę. Zrobiłem to w moim starym Lenovo, w którym popękały plastiki przy zawiasach i musiałem użyć dużo kleju.
  • Odpowiedz
@Anty_Chryst: Zawołałem ludzi, którzy pytali coś o laptopach w ostatnich tygodniach. Nie zwracałem uwagi czy to było pytanie do obecnie posiadanych laptopów czy że ktoś szuka nowego laptopa.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@rukh: 3300 za laptopa z integrą to dobra cena? xD AMD Radeon™ Graphics to jest vega? Przecież za 2k da się kupić laptopa z vega 8 która uciągnie wieśka na średnich.
  • Odpowiedz
@Michal0173: 6-rdzeniowe Ryzen 4600H lub nowsze o rok 5600H mają Vega 6.
8-rdzeniowe Ryzen 7 4800H ma Vega 7.

W tej klasie laptopa nie znajdzie w lepszej cenie. To nie są plastiki gamingowe, nawet Asus ROG do nich należy.
  • Odpowiedz
@elonimusko: porównałem laptopa do laptopa bo to urządzenia mobilne, a Ty wyjeżdżasz ze stacjonarką. Trochę jakby op wrzucił ofertę roweru a ty mówisz, że w tej cenie kupisz lepszy rower stacjonarny.
  • Odpowiedz
@janowski85: To u góry jest laptop z tych lekkich, i nie waży 2,5 kg co Legion, a o ponad 1kg mniej.
Inne wykonanie róznież, węższe wyższe cieńsze.
  • Odpowiedz