Wpis z mikrobloga

Znajomy z pracy pyta gdzie się przeprowadzić, a jeśli tam, to czemu, i jeśli nie kraków, to czemu nie kraków (jest zafiksowany na punkcie krakowa)

Powiedziałem mu już o problemach z jakością powietrza, coś jeszcze? Coś co warto wytknąć/wychwalić w innych miastach?

#pytanie #warszawa #krakow #wroclaw #gdansk #trojmiasto

Jakie miasto

• Warszawa 16.8% (43)
  • Wrocław 28.5% (73)
  • Gdańsk 39.1% (100)
  • Kraków 15.6% (40)

Oddanych głosów: 256

• 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Rabusek @robertx: To prawda, ja cenię sobie Gdańsk za tereny zielone. Ale kiedy wracam tu z Warszawy, Wrocławia czy nawet Poznania, to czuję jakbym przyjechał z miasta na wieś. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Rabusek To z tym zanieczyszczeniem powietrza w Ktakowie to juz troche taka legneda, kiedys rzeczywiscie było słabo, ale od czasu zakazów palenia w piecach w Krakowie to myślę, że poziom zanieczyszczenia powietrza nie odstaje od innych wiekszych miast
  • Odpowiedz
@little_muffin Mieskzam tu już trochę i rzeczywiście jeszcze kilka lat temu to była potężna masakra, ale od czasu wprowadzenia zakazu to w porównaniu z Wawą czy Wrockiem to nie czuje różnicy. No może we Wrocku trochę lepiej, ale tylko trochę.
  • Odpowiedz
@kozabonzo: ja we Wrocku nie byłam. W Wawie bywałam i jednak myślę, że jest gorzej. Tam masz większe drogi, większe przestrzenie. Kraków jest pobudowany dosyć kameralnie. Nie ma takiego przewiewu.
  • Odpowiedz
@Rabusek: Trochę tutaj za bardzo Kraków jest hejtowany xd. Miasto ma swoje problemy jednak Majchrowski coś tam robi. Patodeweloperka to prawda jednak po rządach obecnej partii nie dziwi mnie że tak jest. Ludzie nie wiedzą że budżet miejski średnio się spina np. wprowadzenie ulgi dla osób do 26 roku jest super ale omija część podatków dla miasta. Również to że partia lubi wspierać swoich nie pomaga. Infrastruktura się rozwija i
  • Odpowiedz