Niedługo Halloween! Jak wiadomo Halloween = Jack-o’-Lantern = dynie = przepisy z użyciem tychże. Chyba wiecie do czego zmierzam… W dzisiejszym i przyszłotygodniowym odcinku tematem przewodnim będzie dynia!
Po przepisie na Hōtō Ayako najwidoczniej przypomniała sobie o istnieniu dyń i dziś przedstawia Państwu słodko-kremowo-chrupiące krokiety z dyniowym nadzieniem beszamelowym.
Pewnie będziecie zaskoczeni sposobem ich konsumpcji ( ͡º͜ʖ͡º) Nie powiem, u mnie też poruszyło to neuronami. Okazuje się, że w Japonii jedzenie krokietów w bułce to nic dziwnego. Co więcej, w bułce spożywają też makaron Yakisoba i jest to całkiem popularne. Niby człowiek wiedzioł, że Japonia jest trochę inna i powinniśmy być tolerancyjni ale no ludzie, bez przesady…
Pewnie będziecie zaskoczeni sposobem ich konsumpcji ( ͡º͜ʖ͡º)
@sommerfeld: Mnie nie dziwi bo w sumie to nie nazwałbym tego krokietem tylko bardziej kotletem. Krokiet to naleśnik zawijany z farszem smażony w panierce, tutaj mamy sam farsz w panierce. To tak jakbyś usmażył samo nadzienie do krokietów w panierce jak schabowe. Robię podobnie wyglądające kotlety jajeczne i często jem je właśnie w bułce. Ale wyglądają świetnie,
@sommerfeld: jeszcze takie pytanie kulinarni lingwistyczne. Jak by Ayako nazwała takiego kotleta z jajka albo mielonego a jak naszego krokieta z naleśnika a jak schabowego? Mają na to oddzielne nazwy? I tak w ogóle to widać postęp w filmikach, nie ma już miliona cięć w trakcie jednego ujęcia i głowa mniej boli podczas oglądania. Czekam na więcej bo przepis na curry i to, że można jeść ziemniaki z ryżem zaskoczył całą
Jeśli się w Polsce na dobre zalęgną ci od blokowania ulic, to po prostu trzymajcie w samochodzie jedną z tych szwedzkich śmierdzących konserw rybnych. W razie spotkania otwieracie ją i wywalacie zawartość tuż obok przyklejonego do asfaltu aktywiszcza.
Niedługo Halloween! Jak wiadomo Halloween = Jack-o’-Lantern = dynie = przepisy z użyciem tychże.
Chyba wiecie do czego zmierzam… W dzisiejszym i przyszłotygodniowym odcinku tematem przewodnim będzie dynia!
Po przepisie na Hōtō Ayako najwidoczniej przypomniała sobie o istnieniu dyń i dziś przedstawia Państwu słodko-kremowo-chrupiące krokiety z dyniowym nadzieniem beszamelowym.
Pewnie będziecie zaskoczeni sposobem ich konsumpcji ( ͡º ͜ʖ͡º) Nie powiem, u mnie też poruszyło to neuronami.
Okazuje się, że w Japonii jedzenie krokietów w bułce to nic dziwnego. Co więcej, w bułce spożywają też makaron Yakisoba i jest to całkiem popularne. Niby człowiek wiedzioł, że Japonia jest trochę inna i powinniśmy być tolerancyjni ale no ludzie, bez przesady…
Zapraszam do oglądania
#gotujzwykopem #japonia #zainteresowania #ciekawostki #gotowanie
Treść została ukryta...
@sommerfeld: Mnie nie dziwi bo w sumie to nie nazwałbym tego krokietem tylko bardziej kotletem. Krokiet to naleśnik zawijany z farszem smażony w panierce, tutaj mamy sam farsz w panierce. To tak jakbyś usmażył samo nadzienie do krokietów w panierce jak schabowe. Robię podobnie wyglądające kotlety jajeczne i często jem je właśnie w bułce. Ale wyglądają świetnie,
Dzięki za słowa uznania. Jak widać trochę się wyrobiła ( ͡° ͜ʖ ͡°)