Wpis z mikrobloga

Przyszła pora na moje #mirkowyzwanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zestaw, który otrzymałam:
1. Szydełko - wykonaj szalik w kolorze jesieni (np. pomarańczowy) i wręcz bliskiej osobie na prezent.
2. Z okazji Wszystkich Świętych, charytatywnie posprzątaj zaniedbany grób.
3. Wykonaj własnoręcznie rozgrzewającą herbatę/grzaniec (użyj różnych przypraw korzennych, itp.)

Herbata rozgrzewająca
Do zrobienia herbaty użyłam dwóch przepisów i je połączyłam i nieco zmodyfikowałam wedle własnego uznania, dzięki czemu przepis wyszedł taki:
-do szklanki wrzuciłam dwa plasterki pomarańczy, laskę cynamonu, starty na tarce imbir (1/3 łyżeczki, chociaż herbata była pikantna, więc teraz dałabym mniej), dwie gałązki tymianku, 4 goździki
-zaparzyłam czarną herbatę w osobnym kubku, po czym przelałam do szklanki ze składnikami i na koniec dodałam kilka mrożonych malin
Ocena smaku: 8/10 :D

Szalik zrobiony na szydełku
Właściwie jest to komin ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie było to moje pierwsze spotkanie z szydełkiem, ale za to pierwszy raz robiłam element ubioru. Łącznie wykonanie takiego szalika zajęło mi jakieś 6-7 godzin. Nie ukrywam, że przy trzecim podejściu szłam już jak burza, więc kwestia wprawy jeśli chodzi o czas wykonania takiego szaliczka :D
Planowałam szalik wręczyć babci, po której odziedziczyłam talent do rękodzieła (babcia sama robiła kiedyś cuda na drutach i szydełku), ale wiem, że babcia i tak go nie będzie nosić, więc po prostu jak ją odwiedzę, to się pochwalę, a szalik zostawię najwidoczniej sobie hehe

#rekodzielo #handmade #chwalesie #herbata #jesien
cytmirka - Przyszła pora na moje #mirkowyzwanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zestaw, który otrzymał...

źródło: comment_1635321884oKN1C8mZt4KWeTfCL4APp5.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cytmirka: Nic nie widać na karteczce? To napiszę tu nidowidzącym co jest tam napisane:
"To wyżej też robiłam ja, ale zapomniałam dać karteczkę :D
#mirkowyzwanie 2021
@cytmirka"
Albo jakoś tak. Jak niedowidziałem to mnie szacowno OPko popraw. Ogólnie wielki szacun.
  • Odpowiedz