Wpis z mikrobloga

@CanisLupusLupus: no właśnie pamiętam z "requiescat in pace" :) znalazłem w jakimś słowniku online

pace - w pokoju; używane do wskazania że mówiący zaprzecza komuś innemu

cokolwiek to nie oznacza

po włosku jest chyba tak samo, jak nas uczy Ezio Auditore ;)
  • Odpowiedz
@Chudy_: Zrobiłem ci korektę za free. :)

Już wcześniej dyrektor produkcji Chris Sigaty, ogłosił, że wsparcie Klanów w StarCraft II nadejdzie wraz z Heart of the Swarm. Wraz z nowym patchem 2.0.1, który pojawi się w tym tygodniu, testerzy będą mogli tworzyć i dołączać do Klanów. Oto, jak to będzie wyglądać:

Każdy będzie mógł stworzyć lub dołączyć do Klanu, co pozwoli tym osobom na dostęp do głównego okna klanowego. W owym oknie
  • Odpowiedz
@Chudy_: Bo źle patrzysz. W pierwszym zdaniu masz poprawione dwa błędy ortograficzne i jeden interpunkcyjny. Fragment "tag Klanu będzie automatycznie, wstępnie przypisany do nazwy gracza" jest po prostu błędnie przetłumaczony. Pomijam już fakt, że w kilku miejscach napisałeś "Heart of The Swarm".

Innymi słowy, skoro nie widzisz wielu zmian, to właśnie jest dowód, że koniecznie powinieneś zamieścić poprawioną wersję. Naprawdę myślisz, że bym się tym męczył, gdyby chodziło o dwa
  • Odpowiedz
@CanisLupusLupus: wybacz, ale nie piszę dla jednego z najbardziej poczytnych dzienników w Polsce i nie zarabiam na tym grosza, by tak dbać o pisownię. Nie chce mi się tak zagłębiać w to, co poprawiłeś i linijka po linijce analizować, czy jest OK.
  • Odpowiedz
@Chudy_: Ja na swoim serwisie też nie zarabiam ani grosza. Ale staram się pisać nawet poprawniej niż w największych dziennikach (co akurat jest małą sztuką). To jest kwestia szacunku dla Czytelnika.

Proszę, zaznaczyłem wszystkie zmiany. Nie musisz się wczytywać słowo po słowie.

Już wcześniej dyrektor produkcji Chris Sigaty, ogłosił, że wsparcie Klanów w StarCraft II nadejdzie wraz z Heart of the Swarm. Wraz z nowym patchem 2.0.1, który pojawi się w
  • Odpowiedz