Aktywne Wpisy
EnderWiggin +1133
#polska #imigranci #bialystok
Kurła, gdzie ja żyję ?!? Dwóch Afgańczyków nielegalnie przekracza polską granicę i zostają zatrzymani. Sędzia Anna Hordyńska z sądu okręgowego w Białymstoku przyznaje każdemu po 5000zł zadośćuczynienia xD
Ten kraj to mem. A nawet nie, bo memy są śmieszne. To g---o i karton.
Co tam się urwa dzieje ? Czy ona jest poczytalna ? xD
Kurła, gdzie ja żyję ?!? Dwóch Afgańczyków nielegalnie przekracza polską granicę i zostają zatrzymani. Sędzia Anna Hordyńska z sądu okręgowego w Białymstoku przyznaje każdemu po 5000zł zadośćuczynienia xD
Ten kraj to mem. A nawet nie, bo memy są śmieszne. To g---o i karton.
Co tam się urwa dzieje ? Czy ona jest poczytalna ? xD

a_maze +109

![Jak się pisało programy w asemblerze [Adam Śmiałek]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/bc6ae034aa2a0267de3b38a938df3f82c1ac7cabb537a675b1ad0b031f3c12ce,q80.jpg)

Budżet 3000zl zapłacone mieszkanie -2100(kawalerka), zostaje 900 i jeszcze do opłacenia:
-50 za telefon
- Tankowanie samochodu (-280) opcjonalnie bo mogę chodzić do pracy na piechotę(mam 15min), ew. nie lac całego baku (nie wyjeżdżę więcej niż 100km - miesiąc czyt. Ok 10l ON.
Jesli by olać ten samochód zostaje 850 zl "na życie". Przy czym szamę(obiad) mam w robocie - ale jak wracam zazwyczaj jem "obiado kolacje"
Raz w tyg na zakupach zostawiam ok 100zl +jakies małe zakupy w tyg.
Planuje w tym miesiącu jeszcze isc dwa razy do kina +jakis bar po, ale też na spokojnie.
Wydaje mi się ze jest szansa ale zobaczymy 31.01.
#pieniadze
źródło: comment_1641049658JencdifLSPaSSZnzXRE9ru.jpg
Pobierzźródło: comment_16410497703LyNmy9WTRa5b4GTRAuriG.jpg
Pobierz@Rybitwa zeby mieć jakiś umowny "limit" w wydawaniu pieniędzy. Bo pozniej jest p-------------e kasy na glupoty. Wierzę że na koniec roku da to swój wymierny efekt.
Jeździsz kilometr do pracy dieslem?
@PiotrFr: i to palącym 10 litrów na setkę, czyli pewnie jakieś duże auto
Te 3k to ma być taki standardowy budżet bez nieprzewidzianych wydatków.
Ogólnie do pracy mam samochodem 3.5km, pieszo jest dużo krócej. Auto małe ale jeżdżąc w centrum w szczycie komunikacyjnym tyle pali niestety.
(24lvl, skill na 10k/m juz od 2 lat)