Wpis z mikrobloga

@JakubWedrowycz: miałem zestaw, tylko, że w niebieskim opakowaniu, dźwig pamiętam lecz innych konstrukcji nie bardzo. Pamiętam, że w zestawie był śrubokręt i klucz do tych śrubek.
  • Odpowiedz
  • 9
@JakubWedrowycz
Sam napisałeś że wielu Rosjan jest nienauczonych samodzielnego myślenia, niektórzy zwyczajnie głodowali, a ci których poznałeś to byli ci bardziej obrotni, z jakaś smykałka do biznesu. Wg mnie wyciągnąłeś bardzo błędny wniosek zakładając że większość ludzi z byłego związku radzieckiego jest w ogóle podobna do ludzi, z którymi miałeś kontakt z Polsce.
  • Odpowiedz
@JakubWedrowycz: Nie, to ze Ciebie się tak wydaje to wcale tak nie ma. Polacy są mega różni. I ja tu mówię o Polakach, którzy nie wyjechali gdzieś do Warszawy itd i wszyscy wyglądają i mówią jak Polak telewizyjny. Może wg Ciebie jesteśmy podobno ale to dlatego ze „Polak” ze wschodniej polski to tez „rusek”. Odczucia masz takie, bo jesteś z strefy przygranicznej i tyle.
  • Odpowiedz
@Zgryd: miałem identyczny, kilka lat temu cos podobnego kupowałem chrześniakowi, zestawy meccano, też do skręcania, na podobnej zasadzie to działa.
  • Odpowiedz
  • 1
Nie myślałeś żeby organizować wycieczki po wschodzie? Fajnie piszesz to i pewnie ciekawie byś opowiadał :)
  • Odpowiedz