Aktywne Wpisy

Czy ja jestem jakiś nienormalny czy co ale co ludziom przeszkadzają fotoradary albo odcinkowe pomiary prędkości? Może wystarczy jechać zgodnie z przepisami? A najbardziej śmieszą mnie komentarze typu "rząd łupi kierowców" - no to jak ktoś będzie jechać zgodnie z ograniczeniem to mu chyba nic extra nie doliczy? xD
Ja się nauczyłem jeździć zgodnie z przepisami w UK, gdzie każde przekroczenie prędkości i mandat, chociażby najniższy to kosmiczna zwyżka przy kolejnym ubezpieczeniu
Ja się nauczyłem jeździć zgodnie z przepisami w UK, gdzie każde przekroczenie prędkości i mandat, chociażby najniższy to kosmiczna zwyżka przy kolejnym ubezpieczeniu

Porównanie rat kredytu na 30 lat na 500k w Polsce (u góry) i w Niemcach #nieruchomosci #banki
źródło: 1000005351
Pobierz

Tytuł:
Chrzest ogniaAutor:
Andrzej SapkowskiGatunek:
fantasy, science fictionOcena:
7/10ISBN:
9788375780673Wydawnictwo:
superNOWALiczba stron:
382Fabuła (bez spoilerów):
Kolejny, trzeci, tom Sagi Wiedźmińskiej, a więc przygód Wiedźmina Geralta, dziecka Starszej Krwi Ciri oraz czarodziejki Yennefer.
Moja opinia:
Powiem szczerze, że tak trochę się zawiodłem. Język, świat, opowieść, bohaterzy, humor itd. jak najbardziej ok... ale myślałem, że fabularnie to ruszy do przodu. W trakcie lektury miałem tylko kilka momentów, gdzie faktycznie z ogromną pasją przekładałem kolejne kartki. Mam wciąż wrażenie jakbym czytał wstęp do tej sagi. Mimo wszystko nie zrażam się i będę brnął w tę sagę dalej (jak tylko odbiorę zamówienie i w łapki dostanę kolejne części :) ).
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
źródło: comment_1643723158LyJy9BJ3dgXBn10uEpnv8L.jpg
PobierzŚrednia ocena z Wykopu: ★★★★★★★★☆☆ (7.9 / 10) (8 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-03-01 12:00 tag z historią podsumowań »
Kategoria książki: fantasy, science fiction, horror