Aktywne Wpisy

thorgoth +47
Mężczyzna w klapkach twierdzący że jest Jezusem zaczepiał pasażerów poznańskiego tramwaju, kilkoro z nich uderzył "z liścia". Interweniowała motornicza, próbując wyrzucić jegomościa z tramwaju.
Szarpaninę zauważył kierowca przejeżdżającego samochodu osobowego. Zatrzymał się, pomógł obezwładnić Jezusa i zaczekał na przyjazd policji.
#poznan #polska #kryminalne
Szarpaninę zauważył kierowca przejeżdżającego samochodu osobowego. Zatrzymał się, pomógł obezwładnić Jezusa i zaczekał na przyjazd policji.
#poznan #polska #kryminalne

arturooo000 +42
#gielda LOL, Polacy tylko 3-5% swoich oszczędności (gotówki) lokują na giełdzie. Okolo 73% leży sobie na kontach albo lokatach XD.
Pewnie wyglądało by to jeszcze gorzej gdyby w tych wyliczeniach brać pod uwagę betonowe złoto.
Pewnie wyglądało by to jeszcze gorzej gdyby w tych wyliczeniach brać pod uwagę betonowe złoto.

Tytuł:
Chrzest ogniaAutor:
Andrzej SapkowskiGatunek:
fantasy, science fictionOcena:
7/10ISBN:
9788375780673Wydawnictwo:
superNOWALiczba stron:
382Fabuła (bez spoilerów):
Kolejny, trzeci, tom Sagi Wiedźmińskiej, a więc przygód Wiedźmina Geralta, dziecka Starszej Krwi Ciri oraz czarodziejki Yennefer.
Moja opinia:
Powiem szczerze, że tak trochę się zawiodłem. Język, świat, opowieść, bohaterzy, humor itd. jak najbardziej ok... ale myślałem, że fabularnie to ruszy do przodu. W trakcie lektury miałem tylko kilka momentów, gdzie faktycznie z ogromną pasją przekładałem kolejne kartki. Mam wciąż wrażenie jakbym czytał wstęp do tej sagi. Mimo wszystko nie zrażam się i będę brnął w tę sagę dalej (jak tylko odbiorę zamówienie i w łapki dostanę kolejne części :) ).
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
źródło: comment_1643723158LyJy9BJ3dgXBn10uEpnv8L.jpg
PobierzŚrednia ocena z Wykopu: ★★★★★★★★☆☆ (7.9 / 10) (8 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-03-01 12:00 tag z historią podsumowań »
Kategoria książki: fantasy, science fiction, horror