Wpis z mikrobloga

@obserwator_ww3: Mam bardzo podobne odczucia. Wszyscy narzekają, że Biden nie zrobił nic a według mnie zrobił najwięcej i w przypadku ataku na kraje Nato czuje się przy nim bezpieczniej bo wiem, że postara się dotrzymać słowa.. Jakby się potoczyły sprawy gdyby rządził Trump ?
  • Odpowiedz
całe sztaby ludzi, CIA, szpiegów, satelit które pomogły wykryć rosyjskie zamiary

@Brazylia: wystarczyłoby, że za sterami byłby ktoś inny i te wszystkie wysiłki wywiadowcze mogły trafić do tajnej teczki a nie na konferencje
  • Odpowiedz
@obserwator_ww3:

Nie mam cienia wątpliwości, że orange man by nas sprzedał gdyby miał okazje, dobrze, że p-------ł, ale był kwik, bo powiedział ładnie parę słów o Polsce i gonił lewaków XD!
  • Odpowiedz
@obserwator_ww3: gościu żył w czasach zimnej wojny i mocno to studiował i podobno całe życie śledzi własnie sytuacje na wschodzie. Wie jak oni działają i jak z nim trzeba postępować ( ͡° ͜ʖ ͡°) siła strach
  • Odpowiedz
@obserwator_ww3: A moze z innej strony? Tak posterowal wszystkim, ze sprowokowani ruscy weszli na ukraine? Przygotowal plan unicestwienia kacapow a oni wpadli w jego pulapke i sobie na ukrainie ryj rozwala. Reszta z wojskowoscia sie zgadza.
  • Odpowiedz
@obserwator_ww3: Nie chcę psuć narracji ale obecna sytuacja to również wina Bidena - od początku prezydentury dawał jasne sygnały, że USA nie chce się angażować w politykę w Europie, że nie będzie reagować na drobne wtargnięcia na tereny suwerennych państw nie będących w NATO, że ograniczy wysyłanie wojsk na wschodnią flankę, że może zrezygnuje z doktryny NATO - first strike czyli uderzenia nuklearnego w obronie sojusznika. W końcu ten nieszczęsny
  • Odpowiedz
Trump

@obserwator_ww3: trump, który naciskał na Zełenskiego, żeby podrzucił materiały kompromitujące Bidena, a jak nie podrzuci to trumpek cofnie pomoc militarną dla Ukrainy. Każdy myślący wie, jak by ten konflikt wyglądał, gdyby ta pomarańczowa parówa była prezydentem USA.
  • Odpowiedz
I nie anulował długów studenckich Amerykanom pokazując jak bardzo ma ich w p-----e XD
Ogolem ilość obietnic wobec przeciętnego zjadacza chleba Johna nijak zrealizowana, to już Trump bardziej działał w tym temacie, jakkolwiek to absurdalne
  • Odpowiedz