@jmuhha: Minusy - Masz rozwalony zegar biologiczny - W pracy jesteś traktowany jako nieodłączna część maszyny - Możliwe, że średnio płacą - Jesteś natazaony na kontakty z pijakami w nocnym autobusie
@jmuhha: zazdro bardzo - muzyka, praca solo bez przymusu współpracy z innymi pracownikami, widoczki. Może to złudne wrażenie, ale wydaje mi się, że w pracy typu kierowca autobusu/tramwaju/tira można odnaleźć spokój, równowagę, można bezpiecznie skryć się we własnej głowie. I w zależności od woli oszaleć z braku bodźców i monotonii bądź wręcz przeciwnie - rozwijać się dzięki możliwości ciągłego myślenia
@jmuhha: Minusy - patusy i pijani na nocnych kursach, albo tacy co sie napie**** na ulicy a Ty chcesz przejechac i nie zauważasz że przejechałeś po np dziewczynie. Praca siedząca, masz tendencję do tycia, słabsze krążenie.
@jmuhha: Weekendowe trasy w okolicach klubów i lokalnych pijalni to połączenie ze 112 trwa od pętli do pętli, a z dyspozytorem jest tak bardzo na ty, że zastanawiasz się czy go na święta na obiad nie zaprosić. ( ͡°͜ʖ͡°)
@poorepsilon: Wiesz że nie każdemu służy praca w dzień? Od ponad dwóch lat pracuje 8-16 i mój zegar biologiczny nigdy nie był w gorszym stanie, bez problemów mogę wstać o 6 i nie spać do 1 czy 2 bo rzadko czuję zmęczenie o 21-23
@poorepsilon: rozmawiałem z kierowcą z miejskiej spółki i na nocnej każdy chce pracować bo płacą 200% tego co normalnie a jeszcze na dodatek spokój na ulicach
@poorepsilon: rozmawiałem z kierowcą z miejskiej spółki i na nocnej każdy chce pracować bo płacą 200% tego co normalnie a jeszcze na dodatek spokój na ulicach
@eRlak: może na ulicach spokój, ale na pewno nie w autobusie ( ͡°͜ʖ͡°)
Plusy:
-nightdrive i jeszcze ci za to płacą
-zero korków
-puszczasz swoją ulubioną playlistę i po prostu napawasz się chwilą (。◕‿‿◕。)
-czynisz dobro
minusy:
-brak
źródło: comment_1646962501J76cUbiFZN3KM8JmAxBPft.jpg
PobierzMinusy
- Masz rozwalony zegar biologiczny
- W pracy jesteś traktowany jako nieodłączna część maszyny
- Możliwe, że średnio płacą
- Jesteś natazaony na kontakty z pijakami w nocnym autobusie
Praca siedząca, masz tendencję do tycia, słabsze krążenie.
@SipaXtra: co się niego w sumie? Jakiś proces ruszył?
@eRlak: może na ulicach spokój, ale na pewno nie w autobusie ( ͡° ͜ʖ ͡°)