Wpis z mikrobloga

Pierwszy raz wrzucam buty, ktore nie maja 'wymiennej podeszwy'.
Levisy Emerson.
Kupione okolo 6 lat temu od Levisa za smieszne pieniadze (£30) poniewaz byla to ostatnia para w sklepie i miala wady.
Wadami byly zadrapania na prawym toe capie.

Buty maja nimilosiernie miekkie podeszwy (bardziej miekkie niz Dr Martensy), ktore odziwo sie nie wytarly jakos bardzo, a chodzilem w nich nie tak malo.
Sama skora jest dobre jakosci, top grain, niepoprawiana, jednakze w porownaniu z butami typu Red Wing czy nawet tanszy Thursday - bardzo cienka.
Niestety z racji, ze za buty malo zaplacilem, jakos o nie za bardzo nie dbalem, co w polaczeniu z cienka skora sprawilo, ze buty sie zaczely sypac.

Postanowilem spilowac wierzchnia warstwe papierem sciernym, zeby zobaczyc jak wyglada stan tej skory pod spodem i moze jeszcze pare razy te buty zalozyc, niestety nie jestem jakos bardzo zadowolony z efektu, plus srodek butow ma sporo sztucznych materialow ktore sie popruly i troche przeszkadzaja w stope, takze buty ida do kosza.

Jesli ktos bylby zainteresowany kupic takie emersony to nawet przyznam, ze je polecam jesli sie uda je znalezc tanio. Jak za te cene, mozna ich pouzywac jako jedyne buty pewnie ze 2 lata, jako jedne z wielu - dluzej. Wyroznikiem jest zdecydowanie ultra miekka podeszwa - co niektorzy napewno lubia, a takze imho wyglad. Na te buty dostalem naprawde sporo komplementow od piekniejszej plci.

#modameska #ubierajsiezwykopem #buty
tomekwcalenie_tomek - Pierwszy raz wrzucam buty, ktore nie maja 'wymiennej podeszwy'....

źródło: comment_1648965202EQaGhUhUalYEGzo49tIyS0.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tomek_wcale_nie_tomek: sorki za spam, ale wiesz może czy te Thursday Boots są Made in China, czy gdzie indziej? Sneaky Steve, które mam są produkowane w Szwecji i Portugalii, nie mówię że jedna masówka jest lepsza niż inna, ale wolę Europejski rynek wspierać mocniej, a najlepiej Polski, tylko żeby to było serio polskie, a nie jak okulary Gepetto ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Thursday ma droższe modele robione w USA, ale większość tych za 200 dolarów jest produkowana w Meksyku. Wrzucałem posta z thursday captainami. Są bym powiedział jakościowo o kłase niżej niż red wingi. Bardzo niekonsystentne są, kupiłem kilka par i większość albo zwróciłem albo sprzedałem, zostały mi jedne. Skóra jest na nich często średniej jakości (ale i tak lepsza niż te levisy z posta), raczej thursday nie odrzuca za dużo skóry żeby zbic
  • Odpowiedz