Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +110
Bruce Willis nie zmienił tylko kariery. On zmienił czyjś los.
Pod koniec lat 90. Michael Clarke Duncan był człowiekiem o potężnej posturze… i jeszcze większym sercu.
Zrezygnował ze studiów, aby opiekować się chorą matką. Żeby zapłacić za jej leki, pracował w Chicago, kopiąc rowy. Każde wbicie łopaty w ziemię było modlitwą:
„Boże, daj mi siłę, żebym się nie poddał”.
Kilka
Pod koniec lat 90. Michael Clarke Duncan był człowiekiem o potężnej posturze… i jeszcze większym sercu.
Zrezygnował ze studiów, aby opiekować się chorą matką. Żeby zapłacić za jej leki, pracował w Chicago, kopiąc rowy. Każde wbicie łopaty w ziemię było modlitwą:
„Boże, daj mi siłę, żebym się nie poddał”.
Kilka
źródło: 1000015276
Pobierz
zajsty +38
W 22 kolejce Harry Kane z dwoma golami.
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
źródło: KvL22
Pobierz

Tytuł:
KłamczuchAutor:
Jędrzej PasierskiGatunek:
kryminał, sensacja, thrillerOcena: ★★★★★★★☆☆☆
ISBN:
9788381911429Wydawnictwo:
CzarneLiczba stron:
304Opis książki:
https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4950051/klamczuch
Moje wrażenia:
W cyklu jest pięć książek, ta jest czwarta. Oczywiście czytam po kolei i zdecydowanie ta część podobała mi się najbardziej.
Akcja rozgrywa się w Beskidzie Niskim, we wsi o nazwie Pyrowa. Moje pierwsze skojarzenie: Chyrowa! I chyba coś jest na rzeczy, bo w książce pada nawet nazwa "Pyrowa Ski" (sołtysce marzył się kurort), a przecież w Chyrowej istnieje ośrodek narciarski... :) Sama Chyrowa jest bliska memu sercu, więc choćby z tego powodu z zainteresowaniem pochłaniałam książkę.
Nina Warwiłow zawędrowała w Beskid Niski na wakacyjny urlop (w książce "Roztopy" była tam w zimie). No i jakoś tak wyszło, że znów (!) wraz z jej pojawieniem się w spokojnej okolicy odnaleziony zostaje trup. Chcąc nie chcąc komisarz Nina nieoficjalnie wraca do pracy...
Cała historia jest dość ciekawa, nie ma jakichś dziwnych zwrotów akcji czy nagłego wprowadzania nowych bohaterów. Jest mała społeczność, która skrywa tajemnice. Lubię takie kryminały.
Jednak jak zwykle mam zastrzeżenia do głównej bohaterki (tym razem głównie dot. relacji z trzyletnią córką, z którą spędza wakacje). Autor (facet) ma chyba problem z kreowaniem kobiecej postaci.
#bookmeter #czytajzwykopem #beskidniski #kryminalbookmeter #sensacjabookmeter #thrillerbookmeter
źródło: comment_1649613563beedm3Au5QjnoPYuEHN7x0.jpg
PobierzŚrednia ocena z Wykopu: ★★★★★★★☆☆☆ (7.0 / 10) (1 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-05-01 00:00 tag z historią podsumowań »
W abonamentach: www.legimi.pl
Kategoria książki: