Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 98
@oo__oo: jesteś na dupościsku pracując w gorzelni. To jak ćpanie na sucho. Sama praca tam daje ci bodźca i niedługo wrócisz do picia. Zmieniaj pracę jak najszybciej.
  • Odpowiedz
Ma to sens, bo faktycznie w zg mamy taką rozlewnię, a pracę tam idzie dostać bardzo łatwo. Łapales się czegokolwiek, nie można cię winić. Siedzisz na przysłowiowej beczce prochu, także na ile pozwoli ci sytuacja to wskakuj w inną parę kaloszy.
  • Odpowiedz
@oo__oo: Twoje wpisy sa bardzo dobre, nie przejmuj sie złośliwościami, niestety nie da się tego uniknąć. Jeżeli chociaż jedna osoba czytając Twoje wpisy nabierze odwagi ale zawalczyć o własne życie, albo w pore uświadomić sobie że ma problem, będzie to ogromny sukces. Być może uratujesz komuś życie.
Podobnych historii jest całkiem sporo, ludzie dzielom sie nimi chociażby na r/stopdrinking (355k ludzi śledzi). Takie historie naprawde pomagaja i otwierają oczy. Powodzenia!
  • Odpowiedz
@oo__oo: nigdy nie będzie tak, że wszyscy będą lubić Ciebie lub to co robisz. Jeśli zaś to co robisz zyska trochę uwagi, przybędzie tych głośno wyrażających opinie. Podziękuj za opinie i idź dalej
  • Odpowiedz
  • 2
@SzybkiZwinnyOpalony tak, zgadza się... Nie było odzewu z innych ofert na które składałem podania i CV.

Lepiej mieć pieniądze jak nie mieć. Uwierz że dzwoniłem i pisałem nawet na ocieplanie budynków czy inne prace budowlane ale wszędzie chcą z doświadczeniem. Więc wziąłem co było z zamiarem rychłej zmiany
  • Odpowiedz
@oo__oo:

Kilka osób zarzuca mi to, że robię wpisy dla atencji, plusujący są naiwni, a ja chcę ich wydymać na kasę i usunąć konto oraz że po otrzymaniu wypłaty polecę i się schleję.

Nie słuchaj i pisz dalej bo fajnie się czyta. Kibicuję Ci i z drugiej strony myślę sobie, że mimo wszystko dość łatwo zostać bezdomnym.

Czytałem wczoraj tag, ale nie zauważyłem czy opisałeś jak doszło do obecnej sytuacji.
  • Odpowiedz
@oo__oo: Dużo smutku skrywasz mimo uśmiechu na twarzy. Przykre jest to jaki ciężar dźwigasz w sercu. Pamiętaj, że więcej jest tutaj osób wyjmujących ci szpilki niż wbijających ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@oo__oo: nie mam na celu usprawiedliwiać osoby, które piszą o tym znikaniu z kasą, ale wiedz, że jakis czas temu był tu oewien Miras, który też opisywał swoją bezdomność. Wydawał sie być spoko, wpisy niby legitne, wiele osób chciało mu pomóc. Po czym zgarnął kasę i tyle go widziano.
  • Odpowiedz